Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,923 $

Oroszországnak nagyon nem tetszik, amit a Nyugat csinál, Lavrov kitálalt, Bucsa is szóba került

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kínai médiának adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte a NATO-országok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a tűzszüneti tárgyalásokat.

Fotó: Unsplash/Kevin Schmid
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Lavrov szokatlan módon a Hszinhua hírügynökségnek adott interjút, melyben kemény szavakkal illette a Nyugat ukrajnai szerepvállalását, miközben rengeteg fegyvert tesznek elérhetővé az ukránok számára.

A külügyminiszter igyekezett nagyon egyértelműen fogalmazni, és állítása szerint az Egyesült Államok, valamint a NATO-országok Ukrajnát használják Oroszország megfékezésének egyik eszközeként. Lavrov szerint arra kényszerítették Kijevet, hogy válasszon a Nyugat és Moszkva között, ami meg is történt.

Kihangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei az elmúlt években semmit sem tettek a belső konfliktus megállításáért. Helyette fegyverekkel pumpálták fel az ukránokat, a kijevi rezsimet, akiket közben kiképeztek.

Emellett az oroszok azt mondják, hogy bátorították a kijevi hatóságok által követett agresszív oroszellenes vonalat. Lavrov azt mondta, ezek után Oroszországnak nem maradt más választása, minthogy elismerje a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot, majd különleges katonai műveletet indítson Ukrajna demilitarizálására és denazifikálására – írja a The Guardian.

Az USA szerint Putyin invázióját a leghidegebb és legromlottabb brutalitás jellemzi

„A NATO-országok valójában mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák az Ukrajnával folytatott tárgyalás alapú tűzszünetet.” Szerinte Lengyelországon és más NATO-országokon keresztül végeláthatatlan módon küldenek különböző fegyvereket Ukrajnába.

Lavrov szerint mindezt egy invázió elleni harc ürügyén teszik, noha az ő meglátásuk az, hogy az USA és az EU az utolsó ukránig harcolni akar Oroszország ellen, miközben teljesen közömbös számukra Ukrajna helyzete a nemzetközi politikában.

„Ha az USA és a NATO valóban érdekelt abban, hogy megoldás szülessen az ukrán válságra, akkor először meg kell változtatniuk a nézetüket, és be kell fejezniük a fegyver- és lőszerszállításokat Kijev részére. Lavrov hozzátette, az ukrán különleges szolgálatok a nyugatiak segítségével durva és véres provokációt rendeztek Bucsában, többek között amiatt, hogy megnehezítsék a tárgyalási folyamatot.

Oroszország továbbra is azt mondja, hogy a különleges katonai művelete szigorúan a terv szerint halad előre, és biztosak abban, hogy minden céljukat elérik, független attól, hogy az ellenfeleik mit csinálnak.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.