Dollár
390,02 Ft
Euró
398,94 Ft
Font
471,59 Ft
Bitcoin
23,064 $

Az ausztrál miniszterelnök háborús bűnnek minősítette a bucsai és az irpinyi mészárlást

Az ausztrál miniszterelnök is háborús bűncselekményként tartja számon a bucsai és az irpinyi mészárlást.

Önkéntesek gyakorlatoznak Bucsa romjai között

Fegyvert fogtak a bucsai civilek, azért jelentkeztek, hogy megvédjék városukat egy esetleges újabb orosz támadással szemben.

„Hátrakötött kezű és térden lőtt” holttesteket ástak elő az újabb bucsai tömegsírból

Amit az orosz hadsereg művelt a Kijev elővárosának számító Bucsában, az minimum háborús bűntett, de sok tekintetben népirtásra hajaz.

Sok holttest bomlásnak indult Ukrajnában, 1200 testet még azonosítani sem tudtak

Ahogyan a tisztviselő fogalmazott, ez egy hosszú és meglehetősen munkaigényes folyamat, mert sok holttest már bomlásnak indult.

Megrázó bizonyítékok kerültek elő a bucsai népirtásról, köztük egy videó is

Számos bűntettet követett el az orosz hadsereg az Ukrajna elleni invázió kezdete óta, de a Kijev egyik elővárosában, Bucsában végrehajtott mészárlás még ezek közül is kiemelkedik.

További Hírek

Szörnyű háborús bűnök kerültek nyilvánosságra, amiket orosz katonák követhettek el

A Human Rights Watch szerint a háború elején Ukrajna északkeleti részén az orosz erők gyorsított kivégzéseket, kínzásokat és más súlyos visszaéléseket hajtottak végre civileken, amik nyilvánvaló háborús bűncselekménynek minősülnek.

Szerelmes levél alapján azonosítottak be egy orosz ejtőernyőst, aki az atrocitások idején Bucsában volt

Az üzenetet egy helyi lakos otthonában találták meg egy halom más dokumentum mellett, köztük ukrán civilek okmányaival, akiket az oroszok korábban kihallgattak vagy őrizetbe vettek.

Meggyőzőek a bizonyítékok a Kijev környékén elkövetett orosz háborús bűnökről

A háború első szakaszában súlyos visszaéléseket kellett elszenvednie a civil lakosságnak az orosz katonáktól, beleértve a kínzást és kivégzéseket is.

Csernobilból lopott radioaktív palackot találtak a legsúlyosabb mészárlás helyszínén

Már korábban is ismert tény volt, hogy ameddig az oroszok uralmuk alatt tartották a Csernobil Atomerőmű környékét, nagyon sok tárgyat elloptak.

DNS-teszttel keresik a bucsai tömegsírokból kiemelt áldozatok rokonait

A gyermeküket, szüleiket, házastársukat vagy testvérüket kereső hozzátartozók sivár reményekkel érkeznek a vizsgálat helyszínére, hiszen vagy megbizonyosodhatnak szerettük haláláról, vagy további bizonytalanság vár rájuk.

Bucsai nő beszámolója: szemtanúja volt, ahogy édesanyját fejbe lőtték az oroszok

Tatjana Sichkar bucsai lakos most egy olyan szívszorító történetet osztott meg, mely senkivel sem kellene, hogy megtörténjen.

Három civil holttestet találtak Bucsában, amelyek kínzás nyomait mutatják

A gyanú szerint az orosz katonák különösen kegyetlen módon bántak a helyi lakossággal, az ukrán nyomozok több mint nyolcezer esetet vizsgálnak.

ENSZ-főtitkár: egy háború „semmiféleképp sem lehet elfogadható a 21. században”

Antonio Guterres több ukrán területre is ellátogatott, az ottani állapotokról pedig kijelentette, „a civilek mindig a legmagasabb árat fizetik a háborúért”.

Oroszországnak nagyon nem tetszik, amit a Nyugat csinál, Lavrov kitálalt, Bucsa is szóba került

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter a kínai médiának adott interjújában beszélt arról, hogy szerinte a NATO-országok mindent megtesznek annak érdekében, hogy megakadályozzák a tűzszüneti tárgyalásokat.