18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
425,57 Ft
Euró
422,46 Ft
Font
484,70 Ft
Bitcoin
20,121 $

„Hátrakötött kezű és térden lőtt” holttesteket ástak elő az újabb bucsai tömegsírból

A francia csendõrség kriminalisztikai osztályának szakértõi és segítõik elszállítják a bucsai tömegsírban talált holttesteket 2022. április 29-én. A szakértõk megvizsgálják és megpróbálják megállapítani a halottak személyazonosságát. MTI/EPA/Andrij Nyeszterenko
not image

Nagy Noel

2022. június 14. - 06:08

Amit az orosz hadsereg művelt a Kijev elővárosának számító Bucsában, az minimum háborús bűntett, de sok tekintetben népirtásra hajaz.

Már Bucsa felszabadítása idején is brutális képek fogadták az ukrán hadsereget: utca közepén heverő holttestek, tömegsírok, elégetett civilek. Már legalább ezer embert azonosítottak, akiket az orosz hadsereg meggyilkolt, számuk azonban folyamatosan nő.

Soron kívül Varga Mihály: 300 milliárd forintot kaphat Magyarország az EU-tól energiabiztonságra 

A napokban pedig egy újabb tömegsírt fedeztek fel egy Bucsa közeli erdőben, így az is látszik, hogy az oroszok nem korlátozták civileket mészárló akcióikat a város határain belülre. A tömegsírból eddig hét ember holttestét szedték ki, de még több lehet.

Ahogy a Sky News is beszámolt róla, a kijevi rendőrfőnök beszámolója szerint két holttestet hátrakötött kézzel és puskával meglőtt térddel találtak, amely egyértelműen arra irányult, hogy szenvedést okozzanak az áldozatoknak:

„A térden lövés azt mutatja, hogy az embereket megkínozták” – fogalmazott Andrij Nebjitov rendőrfőnök, miközben csapata az exhumáláson dolgozott. A tömegsír közvetlen egy lövészárok mögött helyezkedik el, ahol katonai járművek haladtak át.

Bucsa az egyik legékesebb példája az oroszok brutalitásának és háborús bűneinek, a holttestek exhumálása és tömegsírok feltárása pedig még mindig nem ért véget. Sokak véleménye, hogy ez a brutalitás, amit Bucsában tanúsítottak, megfeleltethető a népirtás fogalmának.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.