Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Ukrán tisztviselők: az oroszok kirabolják a falusiakat, ellopják a búzakészleteket

Az ukrán fegyveres erők vezérkara pénteken közölte, az orosz erők kirabolják a falusiakat és elviszik búzakészleteiket.

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az ukrán fegyveres erők vezérkara pénteken megdöbbentő állítást tett: a vezérkar értesülései szerint ugyanis még mindig folyamatosak az orosz támadások, ám eközben az orosz csapatok a falusiakat zaklatják és ellopják búzakészleteiket. Közölték, az orosz támadások nem hagytak alább Ukrajna keleti és déli régióiban, eközben pedig az oroszok nemes egyszerűséggel ellopják az ukránok készleteit.

A vezérkar megosztotta, Kamianka-Dniprovska városának mezőgazdasági szövetkezetéből például több mint 60 tonna búzakészletet loptak el az oroszok, ráadásul az azokat szállító teherautókkal együtt vitték el a készleteket. A CNN egyelőre nem tudta függetlenül ellenőrizni a vezérkar kijelentéseit.

Ivan Fedorov, Melitopol polgármestere is megszólalt az ügyben, az ostromlott város pedig már hetek óta az oroszok kezén van, ezért sokkal komolyabb a mozgás, mint más ukrán városokban: Fedorov kijelentette, az oroszok Melitopolból is jelentős mennyiségű gabonát loptak el.

Az ostromlott város polgármestere megosztotta, mára ipari mértékűvé vált a gabonakészletek lopása az orosz erők részéről, sőt, még egy videót is készítettek arról, ahogy egy több mint 50 autóból álló konvojjal szállították el a lopott gabonát az orosz erők a megszállt területekről.

A polgármester elárulta, Melitopol városának környékén igen jelentős a gabonatermés, az oroszok pedig ezt ki is használták és amit tudtak, elloptak. Megosztotta, habár látták elindulni a konvojt a lopott gabonával, nem tudni, hogy az orosz hadsereg hová viszi a készleteket.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.