Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,53 Ft
Euró
390,80 Ft
Font
457,94 Ft
Bitcoin
63,849 $

13 ezernél is több új koronavírusos esetet regisztráltak Sanghajban a szigorú zárlat ellenére

A megbetegedések száma egyre csak emelkedik, így kérdéses, hogy mikor kerül feloldásra a szigorú zárlat Sanghajban.

A Hszinhua kínai hírügynökség által közreadott képen a Sanghaji Új Nemzetközi Kiállítóközpontban kialakított ideiglenes kórház, ahol a koronavírus-fertõzés enyhe tüneteit mutató betegeket különítették el 2022. április 1-jén. Az ország legnagyobb városában, Sanghajban továbbra is teljes lezárás van érvényben. A város több mint 26 millió lakosának szinte mindegyike csak Covid-tesztelés céljából hagyhatja el a lakhelyét. A fertõzöttek elszigetelésére az egész városban sportstadionokat és kiállítási csarnokokat alakítottak át. MTI/AP/Hszinhua/Ding Ting
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az eredeti tervek szerint kedden feloldásra került volna a szigorú, kétlépcsős zárlat Sanghajban, a legfrissebb járványügyi adatok szerint azonban az új esetek száma meghaladta a 13 ezer főt, ennek okán pedig a 25 milliós lakosságú városban továbbra is marad a zárlat.

Csak kedden több mint 13 ezer új fertőzést jegyeztek Sanghajban, ez pedig több mint a háromszorosa a kilenc nappal ezelőtti adatoknak, amikor bejelentették, hogy a kétlépcsős lezárás első szakaszaként négy napra lezárják a várost. Az első szakasznak hivatalosan pénteken kellett volna lezárulnia, míg a másodiknak kedd hajnalban. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Hétfőn este azonban a helyi hatóságok bejelentették, a zárlat egészen addig marad, amíg ki nem értékelik az aktuális járványügyi helyzetet, s az egész városban elvégzik a bejelentett koronavírus-teszteket. Hszi Csin-ping kínai elnök Szun Csunlan miniszterelnök-helyettest bízta meg azzal, hogy koordinálja a koronavírus elleni küzdelmet a városban, a sanghaji hatóságok pedig hivatalos közleményben is tájékoztattak: a lehető leggyorsabban el kell érni, hogy egyetlen fertőzés se legyen Sanghajban.

A példátlanul szigorú zárlat azért is meglepő, mert 2021-ben arra törekedtek a hatóságok, hogy elkerüljék a lezárásokat, így inkább a célzott korlátozásokra fókuszáltak, úgymint bizonyos üzletek és élelmiszerboltok ideiglenes bezárása. Most azonban úgy tűnik, az egyre csak emelkedő esetszámok közepette a város egy sokkal komolyabb feladat előtt áll mint korábban, ráadásul ez a fajta zárlat szinte egész Kínában példátlannak számít.

(Wall Street Journal)