Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

A járványkitörések a gazdaságot is sújtják, így meghosszabbították a covid-zárlatot Sanghajban

Fotó: Unsplash
not image

Takács Petra

2022. április 1. - 16:44

A vírus idén már több nagyvárost is lezárásra kényszerített, a jelenlegi járványhelyzet pedig a legsúlyosabb az országban, amelyet 2019 óta tapasztaltak.

A pénteken közzétett jelentések szerint az eddigi leggyorsabb ütemben esett vissza a gyárak aktivitása Kínában, ha az elmúlt két évhez viszonyítjuk, mivel a koronavírus terjedésének fellángolása és az ukrajnai háború gazdasági következményei a termelés és a kereslet jelentős visszaesését okozták.

Soron kívül Rettentőn megdrágult a jogsiszerzés, egyre kevesebb a tanuló vezető

Trinh Nguyen, a hongkongi Natixis bank vezető közgazdásza szerint Kína zéró-covid politikája az egyik legnagyobb kockázat a gazdaság szempontjából, emellett úgy véli, az április „még szörnyűbb lesz” a zárlat meghosszabbításával, amely regionálisan és globálisan is hatással lesz mind a keresletre, mind a kínálatra – írta a The Guardian.

A The Guardian cikkéből kiderül, hogy a német BMW autógyártó a járványügyi ellenőrzések miatt úgy döntött, bezárja üzemeit Senjangban, amely Liaoning tartomány fővárosa Kína északkeleti részén, egyben az ország negyedik legnépesebb városa.