Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,74 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
452,07 Ft
Bitcoin
66,824 $

Zelenszkij szerint semmi jó nem vár az oroszokra, akik már közel 9 ezer embert veszítettek

Volodimir Zelenszkij újabb televíziós beszédet mondott, amiben egyértelművé tette, hogy az oroszok semmi jóra nem számíthatnak ellenük.

...svg content...Fotó: Fegyveres férfi őrt áll a kijevi Függetlenség (Majdan) téren 2022. március 2-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Efrem Lukackij
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Ukrajna továbbra is kitart, ma pedig folytatják a béketárgyalásokat Oroszországgal, így hamarosan akár véget is érhet a háború. Erre azonban semmilyen garancia nincs, és Zelenszkij ukrán elnök nagyon határozott, már csak amiatt is, mert rengeteg ország áll mögötte.

A televíziós beszédében elmondta, akárhová is mennek az oroszok, el fogják őket pusztítani, nem lesz nyugalmuk, élelmük és egyetlen nyugodt pillanatuk sem. Hangsúlyozta, a megszállók csak egy dolgot fognak kapni az ukránoktól, mégpedig ellenállást, kemény ellenállást.

„Olyan ellenállást, hogy örökké emlékezni fognak arra, hogy nem adjuk fel, ami a mi tulajdonunk, és emlékezni fognak, hogy mit jelent a hazafias háború. „Igen, számunkra ez egy hazafias háború. Tudjuk, hogyan kezdődnek a hazafias háborúk, és azt is, hogyan végződnek a megszállók oldaláról.”

Újabb gazdasági csapás érte Oroszországot

Hozzátette, az ukrán hadsereg mindent megtesz azért, hogy teljesen megtörje az ellenséget, és elmondása szerint egy hét leforgása alatt már közel 9 ezer orosz halt meg a frontokon. Zelenszkij olyan információkat osztott meg, miszerint a megszállók helikopterek tucatjaival szedik össze az elesetteket és sebesülteket, 19-20 éves fiatalembereket.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ukrajna nem akarja, hogy katonák holttestei borítsák be a tereket, így arra kéri az oroszokat, hogy menjenek haza, a teljes hadsereggel együtt. „Meg kell állítani a háborút, és minél hamarabb helyre kell állítani a békét.” – idézte az elnököt a Sky News. Zelenszkij biztos benne, hogy ki fogják űzni az oroszokat, akik nem egy szuperhatalom harcosai, szimplán zavart gyerekeknek nevezte őket, akiket kihasználtak. „Vigyétek őket haza.”