Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,624 $

Biden: két opció van, ebből az egyik a harmadik világháború

Joe Biden amerikai elnök kíméletlen őszinteséggel felvázolta, hogy milyen eszközei vannak a világnak Oroszországgal szemben.

...svg content...Fotó: EPA/Michael Reynolds
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Egy előre rögzített interjúban Joe Biden közölte, hogy az Ukrajna elleni orosz invázió közepette az az egyik legfontosabb stratégiai célja, hogy a NATO-t és az Európai Uniót egyben tartsa – idézte a CNN.

„Az első pillanattól az volt a célom, hogy a NATO-t és az Európai Uniót biztosan egy állásponton tartsam, mert szerintem Putyin azt gondolta, hogy meg fogja tudni osztani a NATO-t és az általa létrehozott résen csak úgy keresztülsétáljon. Ez viszont nem történt meg” Soron kívül Magyar Péter mindenhonnan menesztené Orbán Balázst

Biden szerint Oroszország rövid- és hosszú távon is „kemény árat” fog fizetni azért, amiért Ukrajna ellen inváziót indított, mert ez a konfliktus közelebb hozza egymáshoz a NATO-t és az európai kontinenst:

„Pontosan az ellenkező hatást ért el ahhoz képest, amik a céljai voltak”

Bident az interjú során az Oroszországra kivetett szankciókról is megkérdezték, amelynek kapcsán elmondta, hogy ez az egyetlen útja annak, hogy úgy büntessék meg Oroszországot, hogy nem kockáztatnak egy globális háborút:

„Két opciónk van. Egy harmadik világháború kirobbantása, fizikailag háborúba vonulni Oroszországgal szemben. A második, hogy egy országot, amely ennyire szembe megy a nemzetközi joggal, felelősségre vonjuk és megfizeti ennek az árát”

Biden ezen felül kiemelte, hogy további katonai és gazdasági segítséget nyújtottak Ukrajnának annak érdekében, hogy ellenállóbb tudjon lenni az oroszok inváziójával szemben, amely immáron három napja tart.

Szentkirályi bejelentette, a Fidesz nem támogatja Vitézy főpolgármester-helyettes jelölését

Szentkirályi Alexandra tisztázta, semmilyen körülmények között nem támogatják Vitézy Dávid főpolgármester-jelöltését, de nem is javasolnak mást a pozícióra.

Ákosnak feltették a kérdést: Orbán Viktor vagy Magyar Péter? (videó)

A Blikk újságírója megkérdezte Ákost, ki mellé állna be, ha muszáj lenne, Orbán Viktor vagy Magyar Péter, amire gyors és egyértelmű választ adott.