Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Döbbenetes, milyen hatalmasak a valóságban a SpaceX rakétái

Elon Musk legutóbbi tweetjében bemutatta, igazából micsoda brutális méretekkel rendelkeznek a Starship űrhajó prototípusainak üzemanyagtartályai.

Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Elon Musk legutóbbi tweetjében bemutatta, igazából micsoda brutális méretekkel rendelkeznek a Starship űrhajó prototípusainak üzemanyagtartályai.

Első ránézésre egyszerű ciszternáknak néznek ki az objektumok, azonban ha ráközelítünk a képekre, akkor észrevehetjük, hogy a tetejükön lévő apró foltok igazából a vállalat mérnökei, akik éppen a javítási munkálatokat végzik. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

A gigantikus tartályok valóban lenyűgöző látványt nyújtanak, sokak szerint inkább űrbéli felhőkarcolókra hasonlítanak.

A SpaceX úgy tervezi, hogy a Starship végső változata booster nélkül nagyjából 50 méter magas és 10 méter széles lehet. Ha a boostert is számításba vesszük, akkor 120 méter hosszú lehet a monstrum, ami így 30 méterrel magasabbá válhat, mint a New-Yorki Szabadság-szobor.

A dél-afrikai származású amerikai üzletember a Starship program 2019. októberi indító rendezvényén elmondta,

„A rakéta körülbelül 20 kilométer magasságba fog felszállni, utána egy vagy két hónapon belül visszatér a Földre. Ez az óriási gép fantasztikus lesz, miközben fel és le járkál majd a világűrben.”

A SpaceX individuális Raptor rakétameghajtói egyenként 3 méter hosszúak és 1,2 méter szélesek. Van logika a kolosszális paraméterek mögött, ugyanis a cég 100 utast, illetve 100 tonnányi rakományt szeretne a jövőben a Starshippel a Holdra vagy a Marsra juttatni.

Egyelőre nem a legjobb fényben zajlanak a tesztelések, mivel nemrég a vállalat texasi, Boca Chicában található kilövőállomásán a Starship prototípusának SN7 nevű üzemanyagtartályát szándékosan fel kellett robbantaniuk.

https://liner.hu/fantasztikus-time-lapse-felveteleken-csodalhatjuk-meg-a-nap-legutobbi-10-evet/

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.