Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Szlávik szerint elképzelhető, hogy lesznek új szigorítások a negyedik hullám miatt

A számok egyre emelkednek, így Szlávik János szerint sem zárható ki, hogy korlátozásokat vezethetnek be.

Fotó: Juhász Tünde tüdőgyógyász szakorvos beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a Jósa András Oktatókórházban kialakított oltóponton Nyíregyházán 2021. október 8-án. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Magyarország az egyik legszabadabb ország Európában, kevés korlátozás van érvényben, de ez változhat a negyedik hullám miatt, vagy elsősorban amiatt, mert még mindig sokan vannak, akik nem kérték az oltásukat.

„Egyelőre nálunk is emelkednek a számok, és egyesek szerint sokkal több megbetegedés várható, mint korábban remélték, úgyhogy sajnos oda kell figyelni nagyon.” – mondta Szlávik a TV2 vendégeként a Mokka stúdiójában kedd reggel. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Továbbra is az oltás az első számú védekezési módszer, de a számok emelkedésével elképzelhető, hogy más szigorításokat is be kell majd vezetni.” – tette hozzá a válaszában Szlávik, aki az átoltottságról is mondott pár szót.

„Én a legelején is 70-80%-ot szerettem volna, és a 60 az számomra is kevés. Jobb lett volna, ha több. Látjuk azoknak az országoknak a példáját, ahol 70-80%-os az átoltottság, akár 90-en, hogy milyen mértékben felszabadultak a járvány alól.”

Így változott megyénként a koronavírus-fertőzöttek száma hétfőre – 10.11.

„Tehát egyértelműen ez lenne a cél. Tény az, hogy a mutánsok belezavarnak, hiszen, ha az oltások hatékonyak is, de nem annyira hatékonyak az újfajta mutánsok ellen.” – folytatta a szakember.

„A jó hír az, hogy az oltások a súlyos megbetegedések ellen mindenképpen jók, Ezért is érdemes az oltásokat felvenni, mert elképzelhető, hogy elkapom a betegséget, de nem leszek súlyos, nem kerülök kórházba, lélegeztetőgépre, és ez nagyon fontos a delta mutáns esetében is.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.