Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,973 $

Óceánjárókból akartak bitcoin-logót formázó flottát létrehozni, több milliárd dollárjuk bánta

Egészen elrugaszkodott ötletnek tűnt az a projekt, melynek egy bitcoinból meggazdagodott baráti társaság fogott neki.

Twitter
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A The Guardian hírportál cikkéből megtudhattuk, egy kriptovalutákból komoly bevételre szert tevő baráti csoport megvásárolt egy tengerjáró hajót, amit Satoshi névre kereszteltek, tisztelegvén a bitcoin japán álnéven elhíresült anonim alapítója előtt.

Kitűzött céljuk az volt, hogy egy nagyobb szervezet alapjait lefektessék, ahol a tagok saját maguknak vásárolnak majd hatalmas hajókat és jachtokat, amelyekre felfestik a bitcoin logóját, és együtt szelhetik az óceánok hullámait, miközben szintén a kriptovaluta emblémáját megformázó flottává állnak össze, amit madártávlatból is meg lehet csodálni. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Az ötlet végül finoman szólva is balul sült el, hiába írtak meg még egy könyvet is a fantáziájukról, végül egyedül maradtak az óceánjárójukkal, ami időközben már az otthonukká vált.

Talán kicsit nevetségesnek tűnik az az ötletük is, mely szerint a milliárdosokat a koronavírus-járvány közepette azzal szerették volna egy több mint 30 éves luxushajóra csábítani, hogy ott konyhák nélküli kabinokban éljék le az életüket.

A hajó kapitánya, Peter Harris sem volt elragadtatva, amikor meghallotta, mire készülnek az új tulajdonosok:

Csupán egy hete vettek fel, de már azon gondolkodtam, hogy mitévő legyek, hogyan mondjam el nekik, ez egy hülyeség, én pedig ki szeretnék szállni.”

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.