Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

M7-es busztragédia: az elhunyt sofőr fia szerint nem igaz, hogy az apja elaludt a volán mögött

A gyászoló családtag biztos benne, hogy az édesapja nem aludt el a volán mögött, valami más történhetett.

Fotó: Elvontatják a hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében 2021. augusztus 15-én. A balesetben Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egész Magyarországot megrázták a történtek, amikor kiderült, hogy tömegszerencsétlenség történt vasárnap hajnalban az M7-es autópályán. A buszbalesetben eddig összesen nyolcan vesztették életüket, rajtuk már nem lehetett segíteni, a helyszínen elhunytak.

Időközben egyre több információ látott napvilágot a tragédiáról, ami kapcsán egy animációs videót is közzétettek, lemodellezvén, hogy mi történhetett vasárnap hajnalban. A pontos okok azonban nem ismertek, az egyik utas szerint durrdefekt történhetett.

Pillanatnyilag sok a találgatás, és vannak, akik arra gyanakodnak, hogy a balesetben szintén elhunyt sofőr elaludt, ugyanakkor a tragikus becsapódás előtt 15-30 perccel álltak meg a sofőrök, amikor cseréltek a volánnál.

A Bors megtalálta az elhunyt buszvezető családját, akiktől a fia nyilatkozott a lapnak. Felháborítónak tartja, hogy egyesek kegyeletsértő módon kezdtek találgatásokba a tragédia körülményeit illetően, és szerinte egy szó sem igaz abból, amit írnak, miszerint az édesapja valószínűleg elaludt, az okozhatta a szörnyű balesetet.

„Hiába írogatták a fórumon, hogy szerintük a buszvezető elaludt a volán mögött, ebből egy szó sem igaz. A baleset előtt 15-30 perccel álltak meg pihenni Balatonlellénél, hogy az édesapám leválthassa a társát, Jánost.” – idézte a Bors a férfi fiát.

Kiderült, hogy az elhunyt buszvezető el szerette volna vinni a fiát a horvát útra, de ő valamiért az utolsó pillanatban nemet mondott. Nem tudja megmondani, hogy miért döntött így, hiszen régóta szeretett volna eljutni a tengerhez.

Elmondása szerint vasárnap hajnalban megérezte, hogy baj történt, és miután felriadt, képtelen volt visszaaludni. „Látszólag ok nélkül rossz kedvem lett és fájni kezdett a hátam.” Később pedig már hiába próbálta elérni az édesapját, már nem vehette fel a telefonját, hét másik személyhez hasonlóan a helyszínen életét vesztette.

„Senkinek nem kívánhatnék jobb apát! Az utasok is szerették, mert megbízható vezető is volt. Közel 15-20 éve dolgozott sofőrként.” – mondta a fiú. A Bors más érintettekkel is beszélni tudott, akik beszéltek a megrázó pillanatokról.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.