Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Tinédzserek biztonságát megcélzó funkciókkal frissítették a TikTok alkalmazást

A TikTok legújabb frissítési csomagja többek között korlátozza a 16 és 17 éves kamaszok üzenetküldési lehetőségeit.

Unsplash
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A tinédzserek természetesen továbbra is tudnak majd egymással kommunikálni, azonban a privát üzenetek alapjáraton ki lesznek kapcsolva – olvasható az Evening Standard hírportál riportjában.

Mindez azt jelenti, hogy a 16 és 17 éves felhasználóknak aktívan kell átváltoztatniuk a beállítást, máskülönben maradnak a régi, alapértelmezett, 16 éven aluliakat megcélzó korlátozások és konfigurációk. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A TikTokot üzemeltető kínai vállalat azért döntött a változtatás mellett, mert a platformot rengeteg fiatalkorú használja, ezért szükségesnek látták az esetleges zaklatások elkerülése végett implementálni az alkalmazásba ezt a plusz biztonsági réteget.

Egy úgynevezett éberségi funkciót is hozzáadtak az apphoz, ami a 13 és 15 év közöttieket érinti, és amellyel automatikusan kikapcsolhatják az éjjel 9 óra után érkező értesítéseket, míg a 16 és 17 évesek esetében 10 órára tolták ki az időpontot.

A fiatalkorúak jogait és online biztonságát védő amerikai gyermekalap (NSPCC) vezetője üdvözölte a TikTok döntését, szerinte ugyanis komoly lépéseket tettek afelé, hogy a program mindenki számára baráti környezetet teremtsen:

„Ezekkel az újításokkal a gyerekeknek lehetőségük nyílik arra, hogy saját maguk ellenőrizzék, kikkel lépnek kapcsolatba, és kikkel nem, így szabadon válogathatnak online ismerőseik között.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.