Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,914 $

Készen áll a SpaceX Super Heavy boostere a kilövésre

Hamarosan elszállíthatják az összeszerelő hangárból a hatalmas monstrumot, és áthelyezhetik a kilövőállomásra, ahonnan megkezdhetik az ambiciózus tesztrepülés első fázisát.

SpaceX
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A SpaceX vezérigazgatója, Elon Musk csütörtök reggeli Twitter-posztjában felfedte, hogy komoly előrelépésre lehet számítani a vállalat életében, a projekt ugyanis izgalmas szakaszához érkezett.

A milliárdos üzletember megírta, a Super Heavy másnap elkezdhet mozogni, utalva arra, hogy elszállíthatják az óriási szerkezetet az összeszereléshez készült épületből a Boca Chicában található tesztállomásra, ahonnan néhány héttel később nekiveselkedhetnek a küldetésnek. Soron kívül Újabb női holttestre bukkant a rendőrség, most Miskolcon

A Teslarati magazin értesülései szerint a nagyjából 65 méter magas Booster 3 több mint hat hétnyi megfeszített munka árán készült el, és mivel a folyamatok sikerrel zárultak, hamarosan csatlakoztathatják hozzá a Starship űrhajót, így még év vége előtt kiderülhet, valójában mennyit bír a rakéta.

A Booster 3 egyébként még nem a végleges változat, maga Musk is figyelmeztetett korábban, hogy csupán tesztekhez fogják használni, mint ahogyan az utódjával, a 4-es modellel is valószínűleg ez lesz a helyzet.

A Tesla és a SpaceX vezére az ezen a héten Barcelonában tartott Mobil Világkongresszuson (MWC) arról beszélt, cége készen áll arra, hogy megkezdjék az első pályaindítási kísérletet, amire az elkövetkező hónapokban sor kerülhet, és ha nem történik fennakadás, akkor a Starshippel további teszteket végezhetnek el.

Az űrhajóval együtt a teljes egység 122 méter magas lesz, így érdekes lesz megfigyelni, miként emelkedik magasba az óriási masina, ami minden idők egyik leghatalmasabb űrszerkezetének számít.

Óriási szívességet tett a Kisvárda az Újpestnek a Puskás Akadémia ellen

A Kisvárda nem tudta kihasználni a lehetőséget, és vereséget szenvedett a Puskás Akadémia otthonában, amivel nem kis szívességet tettek az Újpestnek.

A nagybefektetőkkel való küzdelmek ellenére hatalmas nyereségről számolt be a Shell

Miközben az óriásvállalat a nagybefektetőkkel küzd az éghajlati kötelezettségvállalásokért, meglepő módon képes volt növelni nyereségét, ráadásul nem is kis mértékben.

Ultranagy felbontású agyi térkép segíthet megérteni az emberi öntudat rejtélyeit

A kutatók legfőbb célja az emberi tudatosságot lehetővé tevő mechanizmusok jobb megértése, valamint a kómában és vegetatív állapotban lévő emberek kezelésének fejlesztése.