Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,93 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
453,13 Ft
Bitcoin
63,709 $

Legalább 15 embert mészároltak le egy motoros támadásban

Újabb dzsihadista támadás történt a világ legerőszakosabb régiójában, amelynek ezúttal 15 civil esett áldozatául.

Fotó: Twitter/Anadolou Agency
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Jelenleg rendelkezésre álló adatok és beszámolók szerint legalább 15 ember vesztette életét a Niger nyugati részén található Tillaberi tartományban, miután feltehetően dzsihadista fegyveresek motorokról nyitottak tüzet a védtelen helyiekre – írja a France24.

Egy helyi tisztviselő beszámolója szerint a fegyveresek motorokon érkeztek a régióba és válogatás nélkül tüzet nyitottak a lakosságra, összesen két faluban. A két faluban 4-4 embert mészároltak le, a többi áldozatot pedig saját termőföldjeiken. Soron kívül Szinte az összes szlovákiai iskolában bombariadót jelentettek, a hatóságok evakuálták az intézményeket

Hozzátette, hogy hivatalosan jelenleg 10 áldozatról tudni, de egyelőre ezek nagyon előzetes számok, valószínűleg 15 feletti az áldozatok száma. A tisztviselő elmondása szerint a támadók ráadásul több sátrat és terményt is felgyújtottak a támadás során.

Tillaberi tartomány Tondikiwindi körzete egyébként kiemelten erőszakosnak számít még a Száhel-öv viszonylatában is, egy hasonló motoros támadásban például mintegy 100 ember vesztette életét januárban.

TIllaberi egyébként a Száhel-öv dzsihadista erőszakának gyakorlatilag az epicentrumává vált, az Al-Kaidához és az Iszlám Államhoz köthető helyi terrorszervezetek gyakran mészárolnak le több tucat embert egy-egy támadás során.

Itt található meg ugyanis a hírhedt „hármashatár zóna” Niger, Burkina Faso és Mali között, mely mind kitett a súlyos erőszaknak. A fegyveresek itt senkit sem kímélnek, az eredetileg Maliból kiinduló lázadás ezt a három országot érinti a legérzékenyebben.

Niger egyébként minden statisztika szerint a világ egy legszegényebb országa, ráadásul már évek óta küzdenek közbiztonsági válsággal. Ez nem csak a Maliból kiinduló lázadás, hanem a déli határnál is megmutatkozik, ott a főként nigériai központú szervezetek pusztítanak.

Hszi Csin-ping egyedi autóval érkezik Magyarországra, a kínai őrezred fogja védeni

Most először jár Magyarországon a kínai elnök a hivatalba lépése óta.

Nem tudni, felépül-e az Eb-re a magyar válogatott most megműtött védője

Műtéten esett át Fiola Attila, a Fehérvár FC és a magyar labdarúgó-válogatott védője, ám felépülési ideje egyelőre ismeretlen, így bizonytalan, hogy részt vehet-e a közelgő Európa-bajnokságon.