Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
63,217 $

Emberi jogi aktivisták a pekingi téli olimpia bojkottjára szólítják fel a sportolókat

Emberi jogi aktivisták egy csoportja egy sajtókonferencián elmondta, hogy az emberi jogok Kína általi folyamatos állítólagos megsértése miatt nincs más választásuk, mint a jövő évi pekingi téli olimpia teljes bojkottjára felszólítani a sportolókat.

...svg content...Fáklyával futó embereket ábrázoló fémszobrok a pekingi Olimpiai Parkban 2021. február 4-én, egy évvel a 2022-es téli olimpia kezdete előtt. Az ötkarikás téli játékokat 2022. február 4. és február 20. között rendezik a kínai fővárosban. MTI/EPA/Roman Pilipej
Külföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Emberi jogi aktivisták felszólították a sportolókat, hogy bojkottálják a jövő évi kínai téli olimpiát, és gyakoroljanak nyomást a Nemzetközi Olimpiai Bizottságra a játékok megrendezése miatt.

Peking 2022 februárjában rendezi meg az olimpiát, de a NOB-ot komoly bírálatok érték azon döntése miatt, hogy Kína emberi jogi helyzetére tekintet nélkül az országnak ítélte oda a játékok megrendezését. A teljes bojkottra való felhívások egy amerikai kongresszusi meghallgatás előtt hangzottak el, amelyen a téli olimpiai játékok és Kína emberi jogi helyzete is szóba került írja a TRT. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Az Ujgur Világkongresszus, a Tibet Action Institute, a China Against the Death Penalty, a Students for a Free Tibet és a Campaign for Uyghurs képviselői egy sajtókonferencián elmondták, hogy a Kína által elkövetett állítólagos emberi jogi jogsértések folytatása miatt nincs más lehetőségük, mint a teljes bojkottra való felhívás.

„Még van időnk, hogy változtassunk. Nem kell, hogy ez legyen a történet vége. A sportolóknak hihetetlen erejük és platformjuk van arra, hogy megváltoztassák a világot. Ha fel tudnak szólalni minden ember létjogosultsága mellett, és hogy félelem és elnyomás nélkül élhessenek… az ezen a ponton óriási változást jelentene. Felszólítjuk a sportolókat, hogy szólaljanak fel, és használják a hatalmukat”

– mondta Lhadon Tethong, a Tibet Action Institute munkatársa.

A NOB nem reagált azonnal a kommentárra vonatkozó megkeresésre, de a múltban kiemelte, hogy nem politikai szervezet, és nagyon komolyan veszi az emberi jogok megsértésével kapcsolatos állításokat. Zumretay Arkin, az Ujgur Világkongresszus aktivistája elmondta, hogy több mint 50 rokonát vették őrizetbe Kínában, ezeket az állításokat azonban Kína kategorikusan tagadta.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.