Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,36 Ft
Euró
384,54 Ft
Font
451,84 Ft
Bitcoin
68,831 $

Hamarosan a Boeing is tesztelheti vadonatúj űrhajóját

Miközben a SpaceX már évek óta sikeresen teljesíti az újabbnál újabb missziókat, addig a Boeing sem adta fel, és szépen csendben fejlesztgette saját készítésű űrhajóit.

...svg content...MTI/EPA/NASA/Bill Ingalls
Tudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Elon Musk által vezetett magánvállalat nemrég óriási pénzösszegű pályázatot nyert el a NASA-től, melynek értelmében a SpaceX segítségével léphet ismét ember a Holdra az Artemis program révén, legkésőbb 2024-ben.

Az AFP hírügynökség értesülései szerint mindeközben a Boeingnél sem ültek tétlenül, és a rég elfeledett, sokszorosan elhalasztott Starliner űrhajón ügyködtek, melynek első tesztrepülésére idén nyáron kerülhet sor. Soron kívül Súlyos biztonsági hibára derült fény a Chrome-ban

Ha minden az előzetes tervek szerint alakul, akkor július 30-án számíthatunk a szerkezet kilövésére, ami komoly mérföldkő lehet a szebb napokat is megélt amerikai multinacionális cég számára.

A legutóbbi, 2019 decemberében elvégzett tesztrepülés finoman szólva is kudarcba fulladt, a pilóta nélküli Starliner ugyanis nem tudott csatlakozni az űrállomáshoz, és idő előtt vissza kellett térnie a Földre.

A NASA közölte a Boeinggel, hogy több mint 80 pontos korrekciót kell végrehajtaniuk a szerkezeten azelőtt, hogy ismét kilövőállomásra helyeznék a Starlinert, máskülönben ismét elcsúsztathatják az indulást.

A konkurenciával szemben jelentős hátrányból kezdheti az űrversenyt a Boeing, a SpaceX-en kívül a Virgin Galactic és a Blue Origin is mérföldekkel előttük jár, és akkor még nem beszéltünk a kínai és orosz magáncégekről sem, melyek már saját űrállomásokat tervezgetnek.

Szemetet és ürüléket dobál Észak-Korea a levegőből Dél-Koreára

Dél-Korea kiadta a riasztást a lakosságnak, miután számos olyan szeméttel és ürülékkel teli léggömböt fedeztek fel, amiket Észak-Korea küldött feléjük.

Nem kezdte jól a napot a forint

Gyengüléssel indított a napot a forint, aggodalomra azonban nincs ok, van pár óra a zárásig a devizapiacon.

Halálra ítéltek egy embert Kínában kenőpénz elfogadása miatt

Extrém nagy kenőpénzt fogadott el egy korábbi vagyonkezelő, akit emiatt halálra ítélt a kínai bíróság.