Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,71 Ft
Euró
386,74 Ft
Font
450,88 Ft
Bitcoin
65,182 $

Újabb államban tiltották be a vakcinaútlevelek használatát

Egyre inkább körvonalazódni látszik a helyzet az Egyesült Államokban a vakcinaútlevelek ötlete kapcsán, az államok ugyanis sorra mondanak nemet a jogi szempontból ellentmondásos megoldásra.

...svg content...Illusztráció/MTI/Krizsán Csaba
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Alaszka republikánus kormányzója, Mike Dunleavy hétfőn bejelentette, senkinek sem kell védettségi igazolással bizonyítania, hogy megkapta a vakcinát, vagy hogy átesett-e a koronavírus-fertőzésen, így bárki szabadon utazhat az állam területén.

A New Canaan Advertiser hírportál értesülései szerint egyelőre nem mindenki tartja be a kormányzó határozatát, magáncégek, így például az Alaska Marine Highway vállalat továbbra is kizárólag olyan vendégeket és utasokat fogadnak, akik rendelkeznek vakcinációról szóló igazolvánnyal. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Dunleavy biztosította az alaszkai állampolgárokat arról, hogy semmiféle jogi következményei nem lesznek annak, ha valaki nem adatja be magának a vakcinát, így nem lesznek korlátozva sem a szabad mozgásban, sem a mindennapi életben.

Június 1-jétől kezdődően az alaszkai repülőterek mellett felállított oltópontokon is igényelni lehet a vakcinákat, miközben már a 16 év felettiek közül is bárki dönthet úgy önkéntes alapon, hogy regisztrál az oltásra.

Alaszkában mindezidáig a 16 év feletti korosztály 49 százaléka kapta meg a koronavírus elleni vakcinák legalább egyik dózisát, míg a 65 évnél idősebbek esetében az arány már 74 százalékra emelkedett.

Márciusban Alaszka volt az első állam az USA-ban, ahol feloldották a korlátozásokat és a szigorú óvintézkedéseket azok számára, akik átestek a koronavírus-vakcina mindkét adagján.