Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,95 Ft
Euró
389,46 Ft
Font
454,00 Ft
Bitcoin
64,128 $

Testkamerás civil rendőrök ellenőrzik a szabálysértő járókelőket májustól

A rendőrség és a Budapesti Autósok Közössége egy közös megállapodást tervez, melynek segítségével a civilek videói gyorsabban eljuthatnak majd a hatóságokhoz, hogy mihamarabb jogkövetkezményei legyenek a garázdaságnak és a szabálytalanságnak.

Fotó: Unsplash/Nick Shandra
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Berzai Zsolt alezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály Baleset-megelőzési Osztályának vezetője elmondta, a szabálytalanul közlekedő gyalogosok is jobb, ha felkészülnek a májusban induló akcióra, ugyanis ezentúl testkamerás, civil ruhás rendőrök fogják ellenőrizni őket.

Az alezredes jelezte, a cél ugyanaz, mint az autósok esetében volt: tehát azt szeretnék elérni, hogy senki se azért tartsa be a közlekedési szabályokat, mert egy rendőr éppen őt figyeli. A rendőrség szerint azért is van szükség erre a kezdeményezésre, mert túl sok halálos és súlyos sérüléssel járó baleset történt a közelmúltban, sok esetben pedig a gyalogos mulasztásából következik be a tragédia. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Ezentúl tehát nem csak az autósok és motorosok lesznek monitorozva, a gyalogosoknak is fel kell készülniük a testkamerás civil ruhás rendőrökre. A piroson való szabálytalan áthaladást jelenleg 50 ezer forintos közigazgatási bírsággal büntetik, amennyiben ez autóval, motorral vagy kerékpárral történt.

Amennyiben gyalogosan haladtunk át szabálytalanul a piroson, úgy 5 ezer forinttól 150 ezer forintig terjedő pénzbírságra kell számítanunk, szóval saját érdekünkben, valamint a közlekedés több szereplőjének védelme érdekében figyeljünk oda a jelzésekre – írja a 24.hu.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.