Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

Gyanútlan gyalogost ütött el egy zebrán egy gondatlan sofőr

A sértett olyan komoly csonttöréseket szenvedett a baleset következtében, hogy két hónapig tartott a teljes felépülése.

Kecskemét, 2021. március 20. Rendőrségi helyszínelés Kecskeméten, az 52-es főúton, egy bevásárlóközpont előtti, kijelölt gyalogos-átkelőhelyen, ahol halálra gázolt egy gyalogost egy személygépkocsi 2021. március 20-án. MTI/Donka Ferenc
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint a férfi 2020. január 18-án személygépkocsit vezetett Esztergom-kertváros lakott területén, a Damjanich utcában Dorog irányából Esztergom felé.

Előtte jármű nem haladt, ugyanakkor a szemből érkező forgalom folyamatos volt – írta az ugyeszseg.hu. Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

A férfi a vele szemben haladó járművek takarása miatt a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen lévő forgalmi helyzetet áttekinteni nem tudta, ennek ellenére a gyalogos-átkelőhelyet nem fokozott óvatossággal, hanem a megengedett 50 km/h sebességet meghaladó, 63-67 km/h közötti sebességgel közelítette meg.

Emiatt a férfi nem észlelte megfelelő távolságról a zebrán átkelő sértettet, nem biztosított elsőbbséget a részére, és bár  vészfékezett, a jármű elejével a gyalogosnak ütközött.

A baleset során a gyalogos többszörös csonttörést szenvedett el, amelyek tényleges gyógytartama két hónap.

Az esztergomi rendőrség nyomozását követően benyújtott vádiratban az ügyészség a  indítványozta, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetést és járművezetéstől eltiltást szabjon ki.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.