Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,971 $

Gyűrűzik a brazil válság, már nincs elég oxigén, sem pedig gyógyszer

A brazil járványhelyzet napról napra egyre drámaibb, a Brazília államainak kormányzói ezért most humanitárius segítséget kértek az ENSZ főtitkárhelyettesétől, a koronavírus elleni oltóanyagok és gyógyszerek beszerzéséhez.

Az új koronavírus előidézte Covid-19-ben szenvedő betegek a brazíliai Sao Paulo elővárosának, Santo Andrénak a sportcsarnokában kialakított tábori kórházban 2021. március 4-én. MTI/AP/Andre Penner
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogyan arról az ATV is beszámolt, Wellington Dias, Piauí állam munkáspárti vezetője kijelentette: jelenleg 11 brazil államban szenvednek hiányt oxigénből, fájdalomcsillapítóból és nyugtatóból.

Jair Bolsonaro elnök elégtelen járványkezelése miatt Brazília lett a világjárvány egyik legsúlyosabban érintett országa, mellyel kapcsolatban az Orvosok Határok Nélkül nevű civil szervezet is hangot emelt, mondván, Latin-Amerika legnagyobb, 211 milliós országában az elnök politikai akaratának hiánya miatt egy humanitárius válsághelyzet alakult ki. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

A brazil egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint eddig 13 832 455 ember fertőződött meg koronavírussal, és 368 749 fő vesztette életét a fertőzésben. Az intenzív osztályokon ápolt betegek több mint fele 40 évesnél fiatalabb, és tragikus, de a járvány kezdete óta 1300 csecsemő is a fertőzés áldozatául esett.

A helyzetet még drámaibbá teszi a tény, hogy Brazília egyes részein a halálozások száma április elején meghaladta a születések számát is. A koronavírus brazil variánsa fertőzőbb, mint az eredeti vuhani vírus, nagy valószínűséggel ennek is betudható az új esetszámok drasztikus ugrása.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.