Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

A Pfizer vezérigazgatója szerint a harmadik dózis valószínűleg 12 hónapon belül szükségessé válik

Albert Bourla, a Pfizer vezérigazgatója szerint az embereknek „valószínűleg szükségük lesz” egy emlékeztető oltásra az elkövetkezendő 12 hónapban, valamint megosztotta, esélyes hogy ezentúl minden évben két oltásra lesz szükség.

...svg content...Miskolc, 2021. március 16. Vazsita Gyuláné ápolónõ elõkészíti a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal töltött fecskendõt oltáshoz a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. március 16-án. MTI/Vajda János
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

„Rendkívül fontos elnyomni a vírusra fogékony emberek csoportját” – mondta Bourla a CNBC-nek a CVS Health eseménye során, majd hozzátette, hogy az oltások fontos eszközök lesznek a jövőben a rendkívül fertőző változatok elleni küzdelemben.

A Pfizer a hónap elején közölte, hogy klinikai vizsgálatának frissített adatai azt mutatják, hogy oltóanyaga hat hónappal a második dózis után is igen nagy hatékonysággal bír. Az adatok több mint 12 ezer beoltott résztvevőn alapultak, ám további adatokra van még szükség annak megállapításához, hogy a védelem hat hónap után is fennmarad-e.

Csütörtökön a Biden-kormány járványügyi tudományos főtisztviselője, David Kessler elmondta, az amerikaiaknak számítaniuk kell arra, hogy emlékeztető oltásokat kapnak a koronavírus-változatok elleni védelem érdekében.

Kessler az amerikai törvényhozóknak is elmondta, hogy a jelenleg engedélyezett oltások fokozottan képesek védelmet nyújtani a vírussal szemben, de megjegyezte, hogy az új variánsok „kihívást jelenthetnek” az oltások hatékonyságára vonatkozóan.

„Megvizsgáljuk az antitestválasz tartósságát” – mondta. „Erősnek tűnik ugyan, de ennek van némi esélye a csökkenésre, és kétségtelen, hogy a variánsok kihívást jelentenek … komolyabb munka elé állítják ezeket az oltásokat. Tehát úgy gondolom, hogy kizárólag tervezési célzattal, de számolnunk kell azzal, hogy egy emlékeztető oltást is be kell majd adnunk az embereknek” – fogalmazott Kessler.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.