Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,183 $

A Magyarországon használt vakcinák jól vizsgáznak, és rendkívül hatékonyak

Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a csütörtökön tartott kormányinfón, hangsúlyozván, hogy mind az öt oltás remek munkát végez.

Fotó: Salgótarján, 2021. április 8. Vas Istvánné szakápoló beolt egy pedagógust a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. április 8-án. MTI/Komka Péter
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Talán már mindenki tudja, hogy jelenleg összesen öt vakcina érhető el Magyarországon. Ez a szám várhatóan tovább fog növekedni, mivel hamarosan megérkezik a Janssen első szállítmánya, miközben a kormány két másik vakcinatípusról is tárgyal.

Ezen két vakcináról is szó esett a csütörtöki kormányinfón, és kiderült, hogy az NNK emberei már a gyárban is jártak, hogy mindent ellenőrizzenek, hiszen ez is rendkívül fontos a végső jóváhagyás megadásához. Soron kívül Három nő vesztette életét egy tragikus amerikai autóbalesetben

Gulyás Gergely miniszter hangsúlyozta, minden vakcina jól vizsgázik, tehát azok nemcsak megbízhatóak, hanem biztonságos is. Sőt, Gulyás szintén kiemelte, hogy csupán ezrelékekben mérhető akár a megbetegedés, és különösen a halálozás veszélye ahhoz képest, ha valaki nincs beoltva.”

Nem lesz kötelező az oltás Magyarországon, ismert emberek segítik meggyőzni honfitársaikat

Minden olyan koronavírus elleni vakcina, amit a magyar hatóságok engedélyeztek, azok rendkívül hatékonynak tekinthető. „Az oltás sem jelent 100%-os védettséget, de óriási a védettség mértéke, és az is, ha valaki mégis megbetegszik, akkor ezek a tünetek lényegesen gyengébbek lesznek, mint egyébként lennének.”

Megint pontokat veszített a Liverpool, a hajrában állt be Szoboszlai

Szoboszlai Dominik a hosszabbításban állt be a West Ham United elleni fordulatos mérkőzésen.

Lángokba borult egy Szegeden egy szeméttelep

A tűzoltóknak gyorsan a helyszínre kellett sietniük, ahol lángokba borult egy szeméttelep, annak egy része.