Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,61 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
59,486 $

Egyelőre nem tisztázott az edzőtermek újranyitása

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése alapján ismét megnyithatnak az üzletek, valamint a szolgáltatók, szóval újra ellátogathatunk fodrászhoz vagy éppen masszőrhöz is, ami viszont egyelőre nem tisztázott, az az edzőtermek nyitása.

Fertőtlenítik a sporteszközöket az egyik bezárt edzőközpontban Nyíregyházán 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt kormányzati védelmi intézkedések szerint ettől a naptól tilos a szabadidős létesítmények használata, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat. MTI/Balázs Attila
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Több hazai edzőterem is örömmel jelentette be, hogy a mai naptól ismét várják vendégeiket, ugyanis a tegnapi bejelentés alapján az üzletek, (köztük a március 8. óta zárva tartó üzletek is) szabályok betartásával ugyan, de újranyithatnak, amennyiben képesek biztosítani, hogy 10 négyzetméterenként csak egy ember tartózkodjon az üzletben.

A szolgáltatásokra vonatkozó tájékoztatás azonban nem teljesen egyértelmű, így pedig nem lehet megállapítani, hogy mely szolgáltatókra vonatkozik az enyhítés, melyekre nem, a pontosítás híján pedig sokan újranyitottak. Soron kívül Diego Maradona gyermekei azt szeretnék, ha a legenda földi maradványai a mauzóleumban lennének

Egy budapesti edzőterem például bejelentette az újranyitást, az Index megkeresésére pedig úgy reagáltak, mivel ők is szolgáltatók, az új bejelentést úgy értelmezik, hogy az rájuk is vonatkozik, s jelezték, a távolságtartási és maszkhasználati szabályok betartásával terveznek újra üzemelni.

A sajátos jogértelmezéssel szemben Dechert Áron, a Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetségének elnöke úgy véli, az áttekintett jogszabályi környezet csak arra biztosít lehetőséget, hogy a versenyengedéllyel rendelkezők használhassák az edzőtermeket. Az NNK várhatóan még a mai napon közzéteszi hivatalos állásfoglalását az ügyben, így minden érintett tájékozódhat az enyhítés részleteiről.

Orosz katonák léptek be az amerikai erőknek otthont adó nigeri légibázisra

Miután a nigeri katonai vezetők nemrég úgy határoztak, kiutasítják az amerikai csapatokat az országból, oroszok foglalták el a légibázist.