Dollár
392,52 Ft
Euró
401,32 Ft
Font
474,79 Ft
Bitcoin
23,115 $

Az influenszerekre és kereskedőkre is érvényesek az idén hatályba lépő hazai jogszabályok

Az Európai Parlament által 2019-ben elfogadott Omnibusz Irányelvet átültető hazai jogszabályok idén lépnek hatályba, amelyek a kereskedőkre és a közösségi médiás véleményvezérekre is vonatkoznak.

A Wizz Air biztosra megy: mától kötelező a maszkviselés a járatokon

Ezentúl a Wizz Air minden járatán kötelező jelleggel maszkot kell majd viselni, ez alól kivételt képeznek a 6 évnél fiatalabb gyermekek.

A Lufthansa járatain ezentúl gendersemleges megszólítással köszöntik az utasokat

Timotheus Piechatzek, a vállalat esélyegyenlőségért felelős vezetője jelentette be, hogy ezentúl nem lesz "hölgyeim és uraim" megszólítás a Lufthansa-csoporthoz tartozó járatokon, így a jövőben már gendersemlegesen köszöntik a járatok utasait.

Európa legtöbb országa nyitva állhat majd a brit utazók előtt

A brit kormány miniszterei szerint Európa és az Egyesült Államok nagy részének a jövő hónapban fel kell kerülnie az Egyesült Királyság "zöld listájára".

Egy új tanulmány szerint teljesen mindegy, hogy milyen távolságot tartunk a másiktól

A koronavírus-járvány kezdetén meghozott védelmi intézkedések egyike a társadalmi távolságtartás, melyet a legtöbb országban 1,5-2 méteres távolságban határoztak meg. A Massachusettsi Műszaki Egyetem legfrissebb tanulmánya azonban azt találta, hogy 20 méteres távolságban is ugyanolyan veszélyes egy légtérben tartózkodni egy fertőzöttel, mint 2 méteres távolságban.

További Hírek

Több szálloda is jelezte, hogy nem kérnének védettségi igazolványt a vendégektől

Több szálloda is jelezte leendő vendégei számára, hogy nem kérnék el védettségi igazolványukat, tehát akár van, akár nincs, szeretettel várják a látogatókat.

A norvég miniszterelnököt megbírságolták születésnapi bulija miatt

Erna Solberget, Norvégia miniszterelnökét megbírságolták, miután nem tartotta be a koronavírus-járvány megfékezésére hozott intézkedéseket, és több mint 10 fő jelent meg szülinapi buliján.

Egyelőre nem tisztázott az edzőtermek újranyitása

Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése alapján ismét megnyithatnak az üzletek, valamint a szolgáltatók, szóval újra ellátogathatunk fodrászhoz vagy éppen masszőrhöz is, ami viszont egyelőre nem tisztázott, az az edzőtermek nyitása.

Olaszország karantént vezet be az országba érkező nem EU-s állampolgároknak

A koronavírus-járvány már több mint egy éve a mindennapjaink része, a jó idő azonban egyre közeledik, így aktuális kérdés az utazás. Olaszország most egy új intézkedésről számolt be, mely a nem EU-s állampolgárokat érinti majd.

Disneylandbe készülsz? Csak nyugodtan, de mától tilos sikítani a hullámvasúton

A koronavírus-járvány miatt már egy éve korlátozott vidámparkok most egy új megoldással csökkentenék a fertőzésveszélyt: megtiltanák a sikoltozást a vidámparkokban, hátha ezzel csökkenteni tudják majd a koronavírus terjedését.

Ismét változtatnak a futball egyik szabályán

A futball szabályalkotó testülete (IFAB) megváltoztatta a vétlen kezezést követő góllal kapcsolatos szabályokat.

Kirúgtak egy sofőrt, amiért nem volt hajlandó maszkot viselni az autóban

Egy szállítmányozó vállalat egyik sofőrjét elbocsátották, amiért a koronavírus-járvány miatt meghozott intézkedéseket figyelmen kívül hagyva, nem viselt maszkot az autóban.

Megjelent a tűzijátékozásra vonatkozó szabály: a bejelentetthez képest egészen más lett

Megjelent a tűzijátékozásra vonatkozó korlátozás pontosítása, így a bejelentést követően már hivatalos formában is tanulmányozhatjuk a szabályokat.