A Wizz Air biztosra megy: mától kötelező a maszkviselés a járatokon

Fotó: Unsplash/KrzysztofTe Foto Blog
not image

Borbély Fanni

2021. augusztus 3. - 19:04

Ezentúl a Wizz Air minden járatán kötelező jelleggel maszkot kell majd viselni, ez alól kivételt képeznek a 6 évnél fiatalabb gyermekek.

A légitársaság egy közleményben tudatta az új változásokat, ahol megosztották, a Wizz Air a még higiénikusabb légi közlekedés korszakának beköszöntével fokozott egészségügyi óvintézkedésekkel védi utasait és személyzetét.

Az új fedélzeti protokoll részeként a repülés ideje alatt az utasok és a személyzet számára egyaránt kötelező az arcmaszk viselése, továbbá a személyzet számára a gumikesztyű használata is előírt. A WIZZ szigorú napi tisztítási ütemtervét követően az éjszakai órákban vírusölő eljárással fertőtlenítik a repülőgépeket.

A fedélzeti magazinokat a légitársaság eltávolította, hogy ezzel is csökkentse az esetleges fertőzés esélyét. Az utasokat a Wizz Air arra kéri, hogy kövessék a helyi egészségügyi hatóságok által bevezetett fizikai távolságtartásra vonatkozó intézkedéseket, valamint javasolja, hogy az utasok az utazás előtti vásárlásokat (pl.: feladott csomag, WIZZ Priority, Fast Track) online végezzék el, ezzel minimálisra csökkentve a felesleges fizikai kapcsolatot a repülőtéren is.