A vírusölő hatású fertőtlenítőszerek a brit mutációval is végezni tudnak

Fotó: Illusztráció: Pixabay
not image

Hujber Dávid

2021. március 12. - 12:28

Az operatív törzs ideje alatt elhangzott, hogy a vírusölő hatású fertőtlenítőszerek szintén alkalmasak az új mutációk elpusztítására.

Látván az egyre aggasztóbb és drasztikusabb számokat, az emberek még inkább tartani kezdtek a vírustól. Ezek javarészt már a mutálódott variánsok lehetnek, amik sokkal gyorsabban képesek terjedni, és ezzel együtt agresszívebbek is.

Tehát egy veszélyesebb vírussal állunk szemben, emiatt is kiváltképp fontos, hogy az emberek betartsák a szabályokat, figyeljenek saját magukra, illetve a társaikra, mivel napi szinten sok új beteget vesznek fel a kórházakban.

A mutációk ellen is hatékonyak az oltások, többek között azok is, amelyeket Magyarországon használnak, ami mindenképpen a jó hírek közé sorolhatóak. A leginkább védettnek az érezheti magát, aki megkapja az oltást.

Azok, akik várakoznak, sokkal inkább figyelniük kell, és ahogy az operatív törzs ideje alatt is elhangzott, a vírusölő hatású fertőtlenítőszerek az új mutációk ellen is hatékonyak, tehát nem szükséges olyasvalamit használni ellenük, amit eddig nem tettünk meg a vírus korábbi törzseivel szemben.

Jelentős javulás a magyarok oltási hajlandóságában, bíztató felmérést tett közzé a KSH

„A vírusölő hatású fertőtlenítőszerek ezeknek a vírusmutációk az elpusztítására is alkalmasak.” – hangzott el a tájékoztatón péntek délelőtt.