Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,53 Ft
Euró
389,66 Ft
Font
455,80 Ft
Bitcoin
57,368 $

Két országgal bővült a lista, akik felfüggesztették Európában az AstraZeneca oltásának használatát

Nemrég számoltunk be arról, hogy Portugáliában is felfüggesztették az AstraZeneca oltásainak beadását a halálesetek miatt, amik közvetlen azután következtek be, hogy beadták a vakcinát. Hivatalosan nem találtak összefüggést az esetek és a vakcinák beadása között, de zajlanak a vizsgálatok. A CNN arról ír, hogy Svédország és Luxemburg is csatlakozott azon országok közé, akik ideiglenesen felfüggesztették […]

Fotó: Budapest, 2021. március 13. Oltásra készítik elő az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját a Szent Margit Kórház oltópontján 2021. március 13-án. MTI/Mohai Balázs
Külföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nemrég számoltunk be arról, hogy Portugáliában is felfüggesztették az AstraZeneca oltásainak beadását a halálesetek miatt, amik közvetlen azután következtek be, hogy beadták a vakcinát. Hivatalosan nem találtak összefüggést az esetek és a vakcinák beadása között, de zajlanak a vizsgálatok.

A CNN arról ír, hogy Svédország és Luxemburg is csatlakozott azon országok közé, akik ideiglenesen felfüggesztették az AstraZeneca oltóanyagának használatát. A svéd és a luxemburgi egészségügyi minisztérium is hasonló döntésre szánta el magát. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Hangsúlyozták, elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy szüneteltetik ezen oltóanyag beadását. Luxemburg kijelentette, ez addig így is marad, amíg az EMA biztonsági bizottsága be nem fejezi a vizsgálatát.

Letartóztattak egy német tudóst, aki engedély nélkül saját fejlesztésű covid-vakcinát tesztelt önkénteseken

Az EMA értékelése a hét utolsó felében várható, de egyelőre az a hivatalos álláspont, hogy az oltás előnyei meghaladják az esetleges kockázatokat. Alább az a lista található, ahol már leállították az AstraZeneca oltóanyagának használatát Európában:

Dánia
Norvégia
Izland
Bulgária
Írország
Hollandia
Németország
Olaszország
Franciaország
Spanyolország
Portugália
Svédország
Luxemburg

Szentkirályi Alexandra: „Egy újabb be nem tartott ígéret Karácsonytól”

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nagyon aktív a kampányában, melynek ideje alatt Karácsony Gergely hiányosságaira hívja fel a figyelmet.

Közel 20 kiló marihuánát küldtek Madridból Budapestre, lebukott egy 26 éves férfi

Illegális küldemény érkezett Madridból Budapestre, amit a rendőrség sikeresen lefülelt, ennek a drogszállítmánynak már biztosan annyi.