Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,14 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
63,254 $

Úgy tűnik, Trumpnak esze ágában sincs visszavonulni

Még mindig megőrülnek a republikánusok Donald Trumpért, az egykori elnök az éves konzervatív konferencián jegyezte meg, az is lehet, 2024-ben újra indul a választásokon.

Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Őrületes eseménynek ígérkezett az idei Conservative Political Action Conference (CPAC), vagyis az amerikai szélsőjobbos országos találkozó, ahol nemcsak arról beszéltek órákon keresztül időt és energiát nem kímélve a résztvevők, hogy márpedig Biden elcsalta a választásokat, hanem egy hatalmas, arany Trump szobrot is sikerült felállítaniuk.

A legnagyobb örömöt azonban mégsem ezek hozták a republikánusok számára, hiszen a nemrég lecserélt elnök, Donald Trump is beszédet tartott a konferencián, ráadásul demokrata utódjának beiktatása óta most először lehettek tanúi a rajongói nagyszabású megszólalásának. Ha ez nem lenne elég, Trump olyat mondott, amire nem sokan számítottak, bejelentését pedig kitörő tapsvihar fogadta. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Ki tudja? Talán úgy döntök majd, harmadszor is elverem őket

– mondta el, és természetesen arra célzott, hogy novemberben ő nyerte meg a választásokat. (Ennek ellenkezőjéről temérdek bizonyíték született az elmúlt néhány hónapban, ráadásul az ügyben indított perekben semmiféle jogi alapot vagy tényleges bűnjelet nem tudtak felmutatni az alperes republikánusok.)

A rendezvényen végzett felmérés szerint a résztvevők 95%-a úgy gondolja, hogy a Republikánus Pártnak továbbra is az egykori elnök által felvetett kérdésekkel kellene foglalkoznia, illetve 68%-uk egyetértett azzal, hogy Trumpnak ismét indulna kellene a választásokon 2024-ben, derül ki a Politico tudósításából. 

A kiszavazott elnök Biden kormányzásának első hónapját beszédében élesen kritizálta, munkaellenesnek, családellenesnek, határellenesnek, energiaellenesnek, nőellenesnek és tudományellenesnek nevezve azt. Trump megjósolta, hogy a félidős választások gyászos vereséggel zárulnak majd a Demokrata Párt számára.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.