Nem bírják feldolgozni a republikánusok Biden győzelmét, választási csalásról konferenciáznak

not image

Kornis Vivien

2021.február.28 - 00:51

Az idei floridai konzervatív gyűlés programjában hét olyan esemény lesz, amely csak az ún. választási csalásról szól.

Az amerikai szélsőjobb továbbra sem képes elengedni azt a mesét, hogy a választásokat “ellopták”, az éves konzervatív gyűlésen, a Conservative Political Action Conference (CPAC) eseményén rendesen nekimennek a demokratáknak. 

Az idei gyűlésen a párt legbuzgóbb támogatói hét, egészen megdöbbentő című értekezlettel készülnek, mint például: “Más tettesek: miért nem hajlandóak a bizonyítékokkal foglalkozni a bírók és a média”, és “A baloldal mozgatta a szálakat, eltussolta, és még be is vallja”. 

A pénteki felszólalók között nem kevés olyan akad, aki folyamatosan azokat az állításokat ismételgeti a tavalyi amerikai választásokról, melyből Trump jött ki vesztesen, amelyeket már rég megcáfoltak, többen, többször. Deroy Murdock, a Fox News munkatársa például képtelen ráunni arra a hazugságra, hogy valakik valamiért valamilyen szavazólapokkal csináltak valamit, írja a The Guardian.

Az álhírek, összeesküvés-elméletek és uszító jellegű megnyilvánulások egyébként nem járnak következmények nélkül, hiszen a Capitolium januári ostromát egyértelműen ezek okozták, a zavargások pedig végül 6 ember halálát okozták.

Annak ellenére, hogy több tucat bíró, többek között olyanok is, akiket Trumo jelölt ki a feladatra, elutasítja azokat az állításokat, hogy bármilyen csalás történt volna a 2020-as választásokon, amely nem csak Trump vereségével, hanem Biden győzelmével záródott, Murdock és a CPAC más felszólalói azzal gyanúsította meg a törvényszéket, hogy nem hajlandóak tudomást venni a bizonyítékokról.

Matthew Braun, egy pannsylvaniai szövetségi bíró elmondta, hogy az alperesek képtelen voltak jogilag felkészülni és bizonyítékat támasztani arra, hogy Biden és pártja meghekkelte volna a választásokat. Több republikánus és demokrata választott tisztviselő nyomozott az állítólagos ügyekben, de egyikük sem talált arra utaló jeleket, hogy a vádak bármilyen alappal bírnak.