Dollár
390,90 Ft
Euró
408,35 Ft
Font
472,37 Ft
Bitcoin
16,224 $

Biden visszafordította Trump zöldkártyára, építészetre és “anarchista városokra” vonatkozó rendeleteit

not image

Kornis Vivien

2021. március 1. - 14:23

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok idén beiktatott elnöke hivatalosan visszafordította az egykori államfő, Donald Trump néhány rendeletét, többek között a vízummal rendelkezők országba való belépésének tiltását.

Biden elődje, Trump tavaly rendelte el a korlátozást arra hivatkozva, hogy a koronavírus-járvány miatt megnövekedett munkanélküliség által kiszolgáltatott amerikai munkavállalókat védje, nehogy a bevándorlók elcsenjék az állásaikat. A jelenlegi elnök szerdán hatályon kívül helyezte a törvényt, hiszen szerinte ezzel családok újraegyesítése vált lehetetlenné, és korlátozás ártalmasan hatott az Egyesült Államok vállalkozásaira.

Soron kívül Itt vannak a részletek az Erste négynapos bankszünnapjairól

Donald Trump az általa “anarchistának” és “törvényellenesen működő” városok finanszírozását is megvágta, Biden az erre vonatkozó rendeleteket is megszüntette, illetve a korábbi elnök azon intézkedését, amely kimondta, hogy a szövetségi épületeket ezentúl kizárólag klasszikus stílusban és esztétika szerint lehet megtervezni és felépíteni, szintén hatályon kívül helyezte.

Mióta Bident beiktatták múlt hónapban, több tucat olyan intézkedést és rendeletet vont vissza, amelyet elődje hagyományozott rá és az Egyesült Államokra, hogy így próbálja meg gatyába rázni Trump ámokfutása után az országot, valamit több tucat saját határozatot adott ki. 

A vízumbanra vonatkozó, egyébként március 31-én érvényét vonatkozó intézkedést bevándorlási jogvédők elmúlt hetekben kifejtett nyomására vonta vissza a jelenlegi elnök, Biden azonban továbbra sem oldott fel egy másik, ideiglenes munkavállalói engedéllyel rendelkező külföldi dolgozókra vonatkozó tiltórendeletet, derül ki a The Guardian tudósításából. 

A zöldkártyára vonatkozó intézkedéssel egyébként további, bürokratikus problémák is járnak, most, hogy Biden elrendelte a határozat hatályon kívül helyezését, megkezdődhet a járványhelyzet alatt rekordhosszúságra duzzadt vízum-várólista feldolgozása. Egy kaliforniai jogi szakértő szerint a lemaradás behozása akár évekig eltarthat, az intézkedést pedig a bevándorlási rendszer tönkretételének nevezte.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.