Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

A Pfizer vakcinája körülbelül 95%-ban hatékony a covid ellen az új izraeli adatok szerint

A legfrissebb izraeli adatok szerint a Pfizer vakcinája 95%-os hatékonysággal bír, és a vizsgált 600 000 beoltott közül mindössze 21 került kórházba koronavírussal.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

A Maccabi Healthcare Services, mely Izrael második legnagyobb egészségügyi szolgáltatója, bejelentette, hogy az általuk is használt koronavírus elleni vakcina körülbelül 95%-ban hatékony a betegség ellen, miközben arról olvasni, hogy Észak-Korea támadást indított a Pfizer szerverei ellen.

Több mint 600 000 beoltott izraeli adatai mutatják azt, hogy a Pfizer oltóanyaga 95%-os hatékonysággal bír, és csak 21 olyan beoltottról tudni, akik kórházba kerültek a fertőzés miatt. Noha az eredmények egyelőre előzetesek, azt sugallják, hogy a vakcina továbbra is nagyon hatékony. Pár nappal ezelőtt egy hasonlóan biztató tanulmányról olvashattunk. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Mintegy 602 000 ember adatait vizsgálták meg a teszt során, akiknél legkevesebb egy hét eltelt a második oltást követően. Közülük heten súlyos, hárman közepes, míg tizenegyen enyhe tünetekkel kerültek kórházba – írja a CNN.

Az összes kórházba került személy 50 évnél idősebb volt. Ezen betegek fele krónikus betegségekkel küszködik, például kóros elhízással. A 602 000 beoltott közül mindössze 608-an kapták el a vírust, de a Maccabi nem rutinszerűen tesztelte az érintetteket.

Jönnek az első adatok a már beoltott idős angolokról: valami beindult

A 608 fertőzött 35%-a döntött úgy, hogy tesztelteti magát, mert covid-tüneteket produkált, addig 65%-uk esetében volt szó arról, hogy egy vírusos személynek voltak kitéve. A szakemberek összehasonlították ezt a fertőzési arányt egy 528 000 tagból álló csoporttal, akik még nem kapták meg a vakcinájukat. Ebben a kontrollcsoportban 20 621 olyan ember volt, akiknek koronavírus fertőzésük van, ami a csoport csaknem 4%.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.