Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

Jobb, ha mindenki felkészül: jön a 600 forintos üzemanyagár

Alig pár napunk van, hogy a jelenlegi árakon tankoljunk, utána ugyanis jön a brutális áremelés.

Fotó: Depositphotos
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Bujdos Eszter, a holtankoljak.hu ügyvezetője az InfoRádióban emlékeztetett, januártól ismételten 600 forint körüli üzemanyagárakkal kell számolnunk, miután januárban jövedékiadó-emelés lesz a hazai benzinre és a gázolajra. Előbbi esetében több mint 152 forint, utóbbinál pedig 143 forint lesz az adó mértéke literenként.

A szakértő megosztotta, az emelkedés már az ünnepek között beindult, ugyanis a Brent típusú olaj ára már most is 80 dollár fölött van hordónként, majd emlékeztetett, péntektől is drágul mind a benzin, mind a gázolaj 6, illetve 8 forinttal literenként. Bujdos Eszter ennek kapcsán rámutatott: Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

„A jövedéki adót tekintve arra számítunk, hogy a kiskereskedelmi árakban is megjelenik az emelés, ami nettó 30 forint, ezt a kiskereskedők ugyanis nem tudják lenyelni.”

Vagyis jobb, ha még most felkészülünk lélekben, hogy ismételten 600 forint felett lesznek az üzemanyagárak Magyarországon, és a szakértő szerint kizárólag olyan helyeken reménykedhetünk olcsóbb árakban, ahol nincs szükség személyzet segítségére, vagy alacsonyabb a rezsiköltség.

Bujdos Eszter megjegyezte, az elektromos autózás is kezdi éreztetni hatását, noha nem itt, hanem javarészt Indiában és Kínában, ahol már most látszik a csökkenő tendencia a benzinmotoros autók eladása terén. A szakember arra is kitért a 2024-es üzemanyagárak kapcsán, hogy sok függ majd arról is, hogy a forint „hogyan mocorog a dollárhoz képest”.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony már kukákat szereltet le Budapesten

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz főpolgármester-jelöltje nem elégedett Budapest köztisztaságával, amiért Karácsony Gergelyt teszi felelőssé.