18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Dollár
426,10 Ft
Euró
423,44 Ft
Font
485,74 Ft
Bitcoin
20,274 $

10 orosz katonát már azonosítottak a bucsai mészárlások ügyében

Fotó: Twenty20
not image

Borbély Fanni

2022. április 28. - 18:59

Irina Venediktova ukrán főügyész bejelentette, már 10 orosz katonát azonosítottak, akik civileket gyilkoltak Bucsában.

Az ukrán főügyész egy Facebook-bejegyzésben osztotta meg, hogy sikeresen azonosítottak 10 olyan orosz katonát, akik bizonyítottan részt vettek “az emberi jogok megsértésében, és békés civilek megkínzásában”, kiemelve, hogy a katonák különböző rangúak: négy közlegény, négy tizedes és két őrmester.

Kiemelte, mindannyian a 64. Különleges Gépesített Lövészdandárhoz tartoztak, akik nem mellékesen tiszteletbeli címet kaptak Putyintól, aki méltatta “hősiességüket és bátorságukat”, majd az egységet ki is tüntette.

“Ez a komoly kitüntetés elismeri különleges érdemeiket, a haza védelmében, valamint Oroszország szuverenitásának és nemzeti érdekeinek védelmében tanúsított nagy hősiességüket és bátorságukat díjazza”

– közölte Putyin a kinevezésen.

Szinte a vizsgálatok kezdetén világossá vált, hogy a bucsai mészárlás során az orosz katonák fegyvertelen és ártatlan civileket ejtettek túszul, éheztették őket, térdre kényszerítették őket, majd szemüket letakarva, kezüket és lábukat megkötözve kínozták és verték őket. Az orvosszakértők megállapították, a civileket ököllel és fegyvereikkel ütlegelték és szó szerint kiverték belőlük, hogy hol tartózkodnak pontosan az ukrán erők.

A főügyész kiemelte, az orosz katonák megfenyegették az áldozatokat, sőt a civil foglyok előtt kivégzéseket imitáltak oly módon, hogy lövéseket adtak le irányukba. Az ügyészek és a rendőrök áldozatos és összehangolt munkája nyomán pedig fény derült arra, hogy az orosz katonák pontosan milyen szerepet töltöttek be a háborús bűncselekményekben, a bucsai mészárlások kapcsán pedig folytatódnak a vizsgálatok.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.