Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Zelenszkij nagyon éles kritikákat fogalmazott meg, most az ENSZ-ről

Az ukrán elnök újabb és újabb éles kritikákat fogalmaz meg a Nyugattal szemben, legutóbb az ENSZ kapcsán tette ezt meg.

...svg content...Fotó: Ukrán katona egy páncélozott szállító harcjárműben Kijevben 2022. március 31-én. MTI/AP/Vadim Ghirda
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Ukrajna továbbra is háborúban áll Oroszországgal, és nem elképzelhetetlen, hogy ez egy elhúzódó konfliktus lesz, mely éveken át tarthat. Rengetegen hagyták el a támadás alá vont országot, miközben több ezren életüket veszthették.

Zelenszkij minden nap beszédet intéz a népéhez és a világhoz, ez most sem volt másképp. Legutóbb arról beszélt, hogy szerinte az ENSZ jelenleg nem képes ellátni azokat a funkciókat, amelyekre létrehozták. Soron kívül 1500 tonna olajjal borult fel egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

Ahogyan az elnök fogalmazott a háború hatodik hetében, noha az ENSZ Biztonsági Tanácsa létezik, a világ biztonsága már nem. „Ez minden kétséget kizáróan azt jelenti, hogy az ENSZ jelenleg képtelen ellátni azokat a funkciókat, amelyekre létrehozták.”

Az elnök szerint ezét kizárólag egyetlen egy állam hibás, mégpedig Oroszország, amiről azt mondta, lejártja az ENSZ-t, és minden más nemzetköz intézményt, ami érintett ebben. Zelenszkij megerősítette a korábbi híreket, tehát Oroszország egy újabb erős szankciócsomaggal fog szembenézni, miután még mindig nem hagyták abba a támadásokat.

Zelenszkij döntő pillanatokról beszélt, és azt követeli, hogy az Oroszország elleni szankciók legyenek arányosak a megszállók háborús bűneinek súlyosságával. Szerinte ezek döntő pillanatok a nyugati vezetők számára, és ez már nem arról szól, hogy az ukrán nép hogyan fogja értékelni az újonnan hozott szankciókat, és ő mit fog mondani erről – írja a Sky News. „Ez arról szól, hogy a nyugati társadalmak hogyan fogják értékelni a szankciókhoz kötődő döntéseket.” Kiemelte, azok után, amit Bucsában láttak, az új szankcióknak egyensúlyban kell lenniük az elkövetett háborús bűnök súlyosságával.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.