Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
361,58 Ft
Euró
391,43 Ft
Font
465,88 Ft
Bitcoin
66,053 $

Zacher Gábor szerint hatalmas hibát követett el az orvosi személyzet Varga Barnabás balesete után

Zacher Gábor szerint egy pillanatig sem kellett volna tétovázniuk, azonnal a pályára kellett volna rohanniuk.

...svg content...Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Sport
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Zacher Gábor az rtl.hu-nak nyilatkozva osztotta meg, hatalmas hibát vétettek a mentők varga Barnabás horrorbalesete kapcsán, ugyanis ha egy játékos életéről van szó, nem kell engedélyre várni, azonnal a pályára kell rohanni:

„Ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van.” Soron kívül Hiába az embercsempészek elengedése, továbbra is túlzsúfoltak a hazai börtönök

Zacher úgy fogalmazott, zavarba ejtően lassan érkezett orvosi segítség a súlyos sérülést szenvedett Varga Barnabáshoz, ennél jóval gyorsabban kellett volna intézkedniük az illetékeseknek.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a Skócia elleni mérkőzésen varga Barnabás az ellenfél kapusával ütközött, majd mozdulatlanul esett a földre. A magyar játékosok azonnal jelezték, hogy nagy baj van, így a csapatorvos odasietett, ám a mentők nagyon lassan érkeztek a hordággyal, ezt látva pedig Szoboszlai Dominik sprintelt hozzájuk, s végül ő rángatta be a hordágyat a pályára.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

A horrorbaleset kapcsán Zacher elmondta, szabályok rögzítik, hogy a mentők a hordággyal mikor léphetnek a pályára: amennyiben nem áll fenn életveszély, úgy bemegy a csapatorvos és a gyúró, megnézik, mi történt. Amennyiben pedig a két karjukat keresztbe teszik a fejük fölött, akkor mehet a hordágy – épp úgy, ahogy ez Varga Barnabás esetében is történt. Zacher rámutatott:

„Abban az esetben viszont, ami Barnabással történt, amikor összeesik valaki, akkor függetlenül attól, hogy a játékvezető megállítja-e a játékot, a pitdoktornak kutya kötelessége elindulnia. Mert itt a focista életéről van szó. Ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tök mindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel. Úgy gondolom, hogy óriásit hibázott a beindulással az orvosi személyzet.”

Akár családtagok is taníthatják majd a vezetést az új KRESZ-szabályok szerint

A Közlekedési Minisztérium új javaslatokat dolgoz ki a KRESZ megújítására, melyek között ott szerepel a családtagok által végzett vezetésoktatás lehetősége és az utánképzési rendszer átalakítása is.