Év végén érkezhet a Xiaomi vadonatúj összehajtható mobiltelefonja

MyFixGuide
not image

Kulcsár Péter

2021.június.18 - 22:30

A kínai gyártó első összehajtható okoseszköze márciusban került piacra, az új készülék rajtja pedig állítólag már 2021 negyedik negyedévében megtörténhet.

A MyFixGuide portál értesülései szerint a következő generációs okoseszköz a Qualcomm legerősebb lapkakészletét, a Snapdragon 888 chipet kaphatja meg, míg a megfelelő energiaellátást egy 5 000 mAh-ás akkumulátor biztosíthatja.

A készüléken feljavították a hajlítási pontot is, így valószínűleg több ki- és behajtást fog kibírni, valamint beépítették a hátlapjába az egészen zseniális fotók és videók elkészítésére képes, 108 megapixel felbontású kamerát is.

A teljes belső struktúrát a Mi Mix Foldtól veszik majd át, tehát funkcionalitás szempontjából nem lesznek gondok, bár még mindig tesztelés alatt állnak a komponensek. Két kijelzővel látták el az új Xiaomi okostelefont – a nagyobb, belső panel 120 Hz-es, míg a külső 90 Hz-es képernyőfrissítési sebesség elérésére lehet képes, mindkét egységet a Visionox vállalat gyárthatja le.

A további részletek egyelőre nem ismertek, azt sem tudni, pontosan milyen szoftvert telepíthetnek a telefonra, mint ahogyan az is kérdéses, a további specifikációk miben térhetnek el a jelenleg piacon lévő modelltől.

Részletes információkra csak az elkövetkező hónapokban számíthatunk, addig is érdemes lesz figyelemmel követnünk a bennfentes iparági szivárogtatók közösségi profiljait, hátha történik mozgolódás a témában.