Dollár
432,50 Ft
Euró
420,54 Ft
Font
470,25 Ft
Bitcoin
19,424 $

200 megapixeles kamerát pakolhatnak a legújabb Xiaomi mobiltelefonkba

Xiaomi
not image

Kulcsár Péter

2021. április 28. - 23:10

A Samsung ISOCELL szenzora volt az első egység, ami túlszárnyalta a 100 megapixeles álomhatárt okostelefonokban, a Xiaomi azonban ennek dupláját tervezi beszerelni következő generációs készülékeibe.

A Pocket Now hírportál szúrta ki, hogy az egyik bennfentes szivárogtató szerint akár már idén bejelentheti a kínai techóriás a Sony masszív, 200 megapixeles szenzorának alkalmazását.

Soron kívül Kormányinfó: erre számíthatnak az önkormányzatok a hatalmas áremelkedéssel

Korábban arról lehetett hallani, hogy a szenzor egy 1/1,37″ konfigurációjú optikai formátumot kaphat, ami kisebb a jelenleg elterjedt, 108 megapixeles GN2-nél használt szenzorénál, méretében viszont megegyezik vele.

A szenzor állítólag támogatni fogja a 4 az 1-ben binning technológiát, mely révén a pixelméret 1,28 mikrométeres lehet, a végső kimeneti felbontás pedig akár 50 megapixelig emelkedhet, miközben egyes szakértők a 16 az 1-ben binninget is el tudják képzelni, bár ennek valóságtartalma kérdéses, mivel alig 12,5 megapixel kimeneti felbontást eredményezne.

A piacon lévő 108 megapixeles szenzorok 2-szeres és 3-szoros natív digitális zoomra képesek, attól függően, milyen konfigurációval vannak ellátva. A 200 megapixeles lencsék ezzel szemben jóval erősebbek lehetnek, és elegendőek ahhoz, hogy 16K-s videókat készíthessünk velük 30 FPS-sel, valamint 8K-s felvételeket 60 FPS-sel.

Mivel a magasabb felbontáshoz kisebb pixelek szükségesek, így összméreteiben könnyen elképzelhető, hogy egy robusztusabb kivitelezés várható.

A Xiaomi Mi 11 Ultra esetében már megfigyelhettünk hasonlót, az 1/1,12″-es GN2 szenzor miatt a hátsó kamera kitüremkedése ugyanis eléggé feltűnőre sikerült, ami korlátozhatja a felhasználói élményt is, bár ennek kiküszöbölését egy tokkal könnyedén megoldhatjuk.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.