Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,612 $

VV Fanni gyilkosa akár 35 év börtönt is kaphat

Fotó: Unsplash/Matthew Ansley
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

B. László fellebbezett az első fokú ítélet ellen, ám ennek következtében a Fővárosi Ítélőtábla akár úgy is határozhat, hogy súlyosbítja a korábban kiszabott 25 éves börtönbüntetést.

Végre lezárulhat VV Fanni, vagyis Novozánszki Fanni meggyilkolásának ügye: a 2017-ben 24 éves lány lakásán találkozott B. Lászlóval, aki a vád szerint előre eltervezte, hogy pénzt szerez a nőtől. Az azonban a mai napig rejtély, hogy pontosan mi történt a 13. kerületi ingatlanban, és nem is valószínű, hogy ki fog derülni.

Soron kívül Megszöktek a börtönből, majd elmentek palacsintázni: a vendégek buktatták le őket

Fannit utoljára a társasház egyik mélygarázsának kameráján lehetett látni, feltételezett gyilkosa karjaiban. B. László került a rendőrök látókörébe a bizonyítékok alapján, ám a dunaújvárosi férfi több alkalommal is belezavarodott vallomásaiba, így végül egyedüli gyanúsítottként állt a bíróság elé.

Súlyosbíthatják a már kiszabott börtönbüntetést

2022 nyarán pedig elsőfokon nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében találták bűnösnek a bíróságon. Az ítélet ellen mind B. László, mind pedig az ügyészség fellebbezett: a vádlott szabadságáért, az ügyészség pedig egy ennél is szigorúbb ítéletért, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésért fellebbezett.

A Ripost értesülései szerint a Fővárosi Ítélőtábla májusban ül össze újra, s ez lehet az a tárgyalás, ahol eldőlhet, hogy B. László életfogytiglant kap, vagy marad a 25 éves börtönbüntetés és az azt követő feltételes szabadlábra helyezés. A Ripost megkeresésére dr. Lichy József, a Novozánszki család jogi képviselője úgy fogalmazott:

“Fantasztikus dolog, hogy a Törvényszéki bírónő nem torpant meg attól, hogy nincs holttest, csak közvetett bizonyítékok (azokból azonban egy halom) álltak rendelkezésre, és meghozta az ebben az ügyben egyetlen meghozható helyes ítéletet.”

A jogász rámutatott, jogfejlődésnek minősülne, ha holttest nélkül is megszületne az ítélet, hiszen erre korábban még nem volt példa. Hozzátette, ha a Fővárosi Ítélőtábla helyben hagyja a Fővárosi Törvényszék tényállását, vagyis holttest nélkül is meg lehet állapítani az emberölést, úgy helye van súlyosbításnak, vagyis még 5 évvel, de akár 10 évvel is növelhetik elsőfokú 25 éves börtönbüntetést.