Clouds
21 Budapest
Dollár
358,91 Ft
Euró
389,98 Ft
Font
444,75 Ft
Bitcoin
23,781 $

Mióta itt jártál:

Nem tudják halottá nyilvánítani VV Fannit, a család tehetetlen

TÉMÁK:
#tárgyalás
Fotó: Unsplash/Andrea Ferrario
Bűnügy
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A család jogi képviselője szerint B. László közreműködésével biztosan nem tudják sikerre vinni az ügyet, ám a másodfokú ítélet után már megtörténhet a végső lezárás.

Novozánszki Fanni, a ValóVilág egykori játékosa 2017 novemberében tűnt el, ám a holtteste azóta sem került elő. Erre vonatkozóan több nyom is B. László vádlotthoz vezetett, aki egyedül a lány elrablását vallotta be, a gyilkosságot viszont nem.

A Blikk szerint a család jogi képviselője, dr. Lichy József tavaly ősszel arról nyilatkozott, hogy az édesanya képtelen továbblépni, emellett számára az a legfontosabb, hogy síremléket állíthasson imádott lánya emlékére, valamint elindítsák a hagyatéki eljárást, ám ezek eddig nem történhettek meg.

Majd hozzátette, jelenleg várják, hogy kitűzze a bíróság a másodfokon tartott tárgyalást, ami véleménye szerint május körül lesz esedékes, s a várakozás ideje alatt szerették volna a családdal közösen elérni, hogy végre halottá nyilvánítsák Fannit, ám erre sajnos még várni kell – írta a Ripost.

„Ehhez a polgári bíróság előtt – amely tárgyalja az ügyet – nyilatkoznia kell annak a személynek, aki utoljára látta élve a lányt. Esetünkben ez a személy B. László, aki nyilván nem fogja azt mondani, hogy halott a lány, hiszen akkor bevallaná, hogy ő ölte meg”

– fogalmazott dr. Lichy József.

Állítása szerint a tavaly nyáron életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélt férfi közreműködésével biztosan nem tudják sikerre vinni az ügyet, ám „ha meg volt a másodfokú ítélet, akkor az ő személye nélkül is megtörténhet ez a család számára fájdalmas, de végre örök lezárást hozó esemény”.