Ártatlan szelfinek indult, vulkánrobbanás lett belőle

Twitter
not image

Kulcsár Péter

2021. október 23. - 22:10

Egy japán férfinek pusztán a véletlen folytán sikerült megörökítenie, amint egy évtizedekig szunnyadó vulkán éppen a szelfikészítés pillanatában tör ki ismét.

A férfi a Japánban található Aso-hegység Nakadake névre hallgató vulkánját látogatta meg a héten, ami már jó ideje nem tört ki, és mivel pazar kilátás nyílt a csúcsáról a környező tájra, úgy döntött, lő magáról egy fotót.

Amikor azonban a kamerába nézett, hirtelen fehér hamu és füst lövellt ki a szunnyadó tűzhányóból, majd olyan hangrobbanás következett be, melynek hatására a férfi megijedt, és majdnem eldobta az okostelefonját.

A történet végül egy igencsak félelmetes, ám annál érdekesebb fényképpel zárult, amelyen a férfi meglepődött arca látható, miközben a háttérben éppen felrobban az évek óta nyugalmi állapotban lévő tűzhányó.

Fotó: Twitter

A Mount Aso helyi idő szerint szerdán délelőtt ismét kitört, és bár ennek tényéről a hegymászó is tudott, direkt olyan célpontot választott magának, ahol már régóta nem történt hasonló, mégsem úszta meg a természeti detonációt.