Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Völner-Schadl-ügy: a kormány szerint „senki nem avatkozott be” a nyomozásba

Hozzátették, az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban.

Fotó: MTI/Kovács Tamás
Belpolitika

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

A 444 munkatársai korábban arra kérték Orbán Viktor miniszterelnököt és Rogán Antalt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjét, hogy mondják el véleményüket Magyar Péter állításairól, melyeket a Völner–Schadl-ügyben tett. Minderre a miniszterelnök úgy reagált: „de én a miniszterelnök vagyok, kormányzati ügyekkel foglalkozom, tévésorozatokkal nem foglalkozom”.

Rogán Antal pedig azt mondta, hogy „végigment egy büntetőeljárás, az eredményét is látják”, míg arra a kérdésre, találkozott-e Schadl Györggyel, a miniszter azt válaszolta: „soha”. A Telex korábbi cikkében azt állította: Schadl György letartóztatása előtt két nappal, 2021. november 3-án rendelték be Völner Pált a Karmelitába, ahol jelezhették neki, hogy nyomozás zajlik Schadl György ellen. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A lap szerint erre enged következtetni az is, hogy az államtitkár ezután megpróbálta megszakítani a kapcsolatot a végrehajtói kar vezetőjével. Nemrégiben az RTL Híradó megkereste a kormányt a fejleményekkel kapcsolatban, ahonnan a következő válasz érkezett: „senki nem avatkozott be a Völner–Schadl-ügy nyomozásába”.

Mindemellett közölték azt is, hogy az összes minisztérium miniszterhelyettese minden héten legalább egyszer munkamegbeszéléseken vesz részt a Karmelita kolostorban. Az Index cikkében emlékeztet: szerda délelőttre idézte be a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Magyar Pétert két Facebook-posztja miatt.

Varga Judit egykori igazságügyi miniszter volt férje azt állítja, hangfelvételekkel tudja bizonyítani, hogy „Rogán Antal emberei belenyúltak a Völner–Schadl-ügy nyomozati irataiba”. De arról is beszámoltunk, hogy Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár néhány napja azt mondta, Magyar Péter „mendemondákra alapozva próbál politikai karriert építeni”.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.