Dollár
421,91 Ft
Euró
408,07 Ft
Font
457,99 Ft
Bitcoin
19,195 $

Vlagyimir Csizsov: az EU többé már nem nevezhető Oroszország partnerének

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a Sekszna folyón átívelő cserepoveci Arhangelszkij híd avatóünnepségén vesz részt videokonferencia keretében vidéki rezidenciáján, a Moszkva melletti Novo-Ogarjovóban 2022. augusztus 10-én. MTI/EPA/Szputnyik/Elnöki sajtószolgálat/Mihail Klimentyev
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 14. - 18:42

A tisztviselő biztos benne, hogy „a józan ész előbb-utóbb felül fog kerekedni a mostani érzéseken”.

Vlagyimir Csizsov, Oroszország állandó uniós képviselője a Rosszija-24 tévécsatorna műsorában kijelentette, az Európai Unió hosszú éveken át volt Oroszország partnere, ám többé már nem érdemli meg ezt az elnevezést.

Soron kívül Fürjes Balázs: a futball hazatér, Magyarország újra csúcsra érhet (videó) 

„Azt bizton állíthatom, hogy az Európai Unió sosem volt egyszerű partner, de legalább az volt. Nemcsak kereskedelmi és gazdasági tekintetben, hanem külpolitikai szempontból is, viszont napjainkban ezt már nem jelenthetjük ki. Röviden, a partnerek nem szabnak ki szankciókat egymásra” – mondta.

Korábban megerősítette, hogy a közeljövőben lemond a posztjáról, ugyanis 17 éves megbízatása a végéhez közeledik, ám a jelenlegi helyzetre való tekintettel „vegyes érzésekkel” fog távozni Brüsszelből – írta a TASS.

„Természetesen sajnálom, hogy az Oroszország és az Európai Unió közötti kapcsolatok állapota olyan lett, amilyen, ennek ellenére úgy gondolom, hogy a józan ész előbb-utóbb felülkerekedik a mostani érzéseken” – hangsúlyozta.