Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,945 $

Vitézy Dávid megerősítette, Karácsony Gergely végre visszahívta őt telefonon

Vitézy Dávid fogadta Karácsony Gergely hívását, és átbeszélték a dolgokat, a főpolgármester még bocsánatot is kért.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely nemrég ígéretet tett arra vonatkozólag, hogy vissza fogja hívni Vitézy Dávidot. Nem sokkal azután történt ez, hogy sajtóeseményt tartott, melynek ideje alatt tisztázta, új szavazást akar kiíratni, mert szerinte annyira hiteltelenné vált a helyzet.

Vitézy elárulta, Karácsony tartotta az ígéretét, és valóban visszahívta őt, még ha napokkal később is az első hívást követően, ami hétfő hajnalban futott be. „Ma este a Partizánban Gulyás Mártonnak tett ígéretét betartva az adást követően visszahívott Karácsony Gergely főpolgármester, így végre sor került a választás estéjén általam kezdeményezett telefonbeszélgetésre.” – írta Vitézy a Facebook oldalán. Soron kívül Több mint húszan meghaltak egy közúti balesetben Bolíviában

Karácsony elnézést kért Vitézytől, amikor egy kiszivárgott hangfelvételen azt mondja, lapáttal fogja őt agyonverni. Vitézy úgy döntött, elfogadja a bocsánatkérést, így ezzel már nincs problémája, és nem is ez a legfontosabb kérdés. „Először is a korrektség jegyében fontosnak tartom rögzíteni: a kiszivárgott hangfelvételeken elhangzott mondataiért, miszerint lapáttal fog agyonverni a kampányban, Karácsony Gergely elnézést kért, amit természetesen elfogadtam.”

Vitézy el fogja fogadni a végeredményt

Minden erejével azon lesz, hogy helyre tudják állítani a normális hangnemet, mert ami most zajlik, az távolról sem mondható ideálisnak, és ezzel mindkét fél egyetérthet. „Nagyon bízom benne, hogy akármi is lesz a jogorvoslatok és az újraszámlálás végeredménye, a normális emberi hangnemet helyre tudjuk állítani. Minden erőmmel ezen leszek, hisz ez Budapest érdeke is, és ebben az irányban tett fontos lépésnek tekintem ezt a mai beszélgetést.”

„A választási jogorvoslatok kapcsán röviden ismertettük egymással a közvélemény számára már bemutatott érveinket, ezügyben a holnapi újraszámlálás és a további esetleges jogorvoslati folyamatok végeredménye lesz döntő.”

Karácsonynak is elmondta, bárki is lesz a győztese a választásoknak, azt el fogja fogadni, tiszteletben tartja, nem megy tovább az üggyel. Minden nyilvános fórumon ki fog állni amellett, hogy Karácsony Budapest vezetője, feltéve, ha a szavazás így alakul. „Karácsony Gergelynek is elmondtam: akármelyikünk is lesz a jogerős választási eredmény szerint a főpolgármester, azt természetesen elfogadom és tiszteletben fogom tartani. Ha ő lesz az, minden nyilvános fórumon ki fogok állni amellett, hogy ő a megválasztott főpolgármester, ezt most közvetlenül is elmondtam neki.”