Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,56 Ft
Euró
396,91 Ft
Font
471,68 Ft
Bitcoin
66,989 $

Vitézy Dávid Karácsonyról: azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem a kampányban

Vitézy Dávid is megnézte Karácsony Gergely Telexnek adott interjúját, aminek ideje alatt szembesítették egy Vitézy Dávidról tett állításokat.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitézy Dávid
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely több mint egy órán át adott interjút a Telexnek, élőben. Orbán Viktor rendszerét is szóba hozta, ami szerinte túl van a fénypontján, viszont nem írná le az esélyeiket 2026-ban, mert nagy hatalmat lát a kezeikben, ahogyan súlyos problémákat is, melyeket meg kell oldaniuk.

Budapest főpolgármester elárulta, mi az oka annak, hogy nem veszi fel a telefont Vitézy Dávidnak, amit a riválisa nehezményezett, és egyúttal reagált a kiszivárgott hangfelvételeire is, amik alatt súlyos állítások hangzanak el. Karácsony nem látja jelentőségét ennek, és szerinte nem belsőleg hallgatták le, hanem maga a titkosszolgálat, de erről semmilyen bizonyítékot nem tud felmutatni. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

„Karácsony Gergely mai interjújában a Telex által lejátszott hangfelvételen azt mondja, hogy lapáttal fogja szétverni a fejem ebben a kampányban. Az erre tett kísérleteit mindvégig éreztem, számtalan hazugságot terjesztett és mondott a főpolgármester rólam az elmúlt hetekben. Ahelyett, hogy bocsánatot kérne emiatt, a szokásos áldozatszerepbe helyezkedett – mint mindig.” – reagált Vitézy Dávid a Facebookon.

Vitézynek már sok Karácsony

Vitézy szerint Karácsony újabb hazugságokat fogalmazott meg, és most már nemcsak őt, hanem azokat is támadta, akik rá szavaztak. Ez már túl sok Vitézynek, aki reméli, hamarosan véget ér ez az egész, és Budapest fejlődésére lehet koncentrálni. „Jó lenne végre túllépni ezen a kampányon Budapest érdekében és végre a városról beszélni. Ez sajnos ma sem sikerült a főpolgármesternek, ehelyett ma is újabb vádaskodásokat és hazugságokat fogalmazott meg, most már nem csak engem, de a rám szavazókat is támadta.”

Eddig sem volt kérdés, most viszont megerősítette, a szavazok újraszámlálását fogja kérni, miután 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség a két jelölt között, ami jelentősnek mondható. Szerinte egy demokráciában az a minimum, hogy újraszámolják a szavazatokat, majd megszületik a végleges eredmény. „Ami a választás eredményét illeti: csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni. 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni.”

„Bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogom fogadni. Ha Karácsony Gergely győzelme jogerős lesz, gratulálni fogok neki – persze, ha addigra hajlandó felvenni a telefont, amit két napja nem sikerül, és ha addigra épp nem egy lapáttal akarja szétverni a fejem.”

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.