Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,20 Ft
Euró
394,35 Ft
Font
466,62 Ft
Bitcoin
64,268 $

Karácsony Gergely reagált a kiszivárgott hangfelvételeire, szerinte lehallgatják

Karácsony Gergely biztos abban, hogy nem belső szinten történt a lehallgatása, azzal a titkosszolgálatot vádolja.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester beszédet mond a közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett demonstráción az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2024. február 25-én. A tüntetést a Demokratikus Koalíció, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek szervezte. MTI/Illyés Tibor
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Karácsony Gergely csak egy hajszállal nyerte meg a választásokat Budapesten, ami igencsak rámutat arra, mennyien nem elégedettek a munkájával, és rengetegen akarják a leváltását. A végeredmény viszont nem hivatalos, és napokon belül eldőlhet, lesz-e újraszámlálás, ami Vitézy Dávidtól függ.

Karácsony nyitott arra, hogy számolják újra a szavazatokat, bár megjegyezte, ez nem tőle függ, és nem is politikai kérdés. Jogi kérdésnek tartja az újraszámlálás lehetőségét, amit komoly jogszabályokhoz kötnek, kezdve a perdöntő bizonyítékok benyújtásával. Soron kívül Magyar Péter elárulta, miért nem hord golyóálló mellényt

Karácsony reagált a hangfelvételekre

Vitézy elsősorban az érvénytelen szavazatokra épít, amiből van pár ezer. Rövidesen pont kerülhet az ügy végére, ugyanakkor Karácsony is tudja, ha főpolgármester is marad, a Városháza totálisan átalakul Magyar Péter miatt, akiről Orbán Viktor elárulta, soha nem tartozott a Fidesz belső köréhez.

Karácsony biztos abban, hogy lehallgatják

A Tisza Párt vezetője most épp az ATV-vel áll harcban, és úgy tűnik, jogi eljárás indulhat vele szemben. Karácsony azonban nem akar feljelentést tenni a róla kiszivárgott hangfelvételek miatt. A Telexnek adott interjújában úgy reagált erre, miután az élő adásban meghallgatta a felvételeket, valószínűleg az ő hangja hallható, de nem emlékszik rá.

Nem tudja, hol és pontosan mikor készülhettek azok a bizonyos hangfelvételek. Azt azonban kizárja, hogy belső lehallgatás történt volna, és állítja, a titkosszolgálat hallgatja le a beszélgetéseit, már évek óta. Bűncselekménnyel vádolja a titkosszolgálatot, ugyanakkor semmilyen bizonyítéka nincs arra, hogy mindezt alátámassza.

A feljelentést amiatt nem teszi meg, mert szerinte semmi értelme, nem lesz eredménye. A lehallgatás kapcsán azt is mondta, a ciklus elején átvizsgálták az irodáját, és ugyan nem találtak működő poloskákat, több jel arra utal, hogy a korábbi években lehettek a falakban olyan rendszerek, melyekkel lehallgatást végezhettek. Arról nem beszélt, pontosan mik ezek a „jelek”, illetve nem teljesen biztos abban, hogy az irodája teljesen biztonságos-e ebből a szempontból.

Semmi nem ment be Ronaldónak, de így is nyert Portugália Csehország ellen

A portugál válogatott a vártnál messze nagyobb kihívásokkal találta szembe magát Csehország ellen az első mérkőzésén az Európa-bajnokságon.