Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,77 Ft
Euró
396,44 Ft
Font
468,88 Ft
Bitcoin
65,618 $

Karácsony Gergelynek nincs üldözési mániája, de szerinte üldözik őt

Karácsony Gergely interjút adott a választást követően, és az újraszámlálás lehetőségéről is mondott pár szót.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje beszédet mond az önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a budapesti Városháza parkban 2024. június 10-én. MTI/Máthé Zoltán
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök is tisztázta, Vitézy Dávid nem a Fidesz jelöltje volt, de még csak el sem gondolkoztak rajta. Szentkirályi Alexandrának szavaztak bizalmat, aki végül az utolsó pillanatokban visszalépett Vitézy javára, amiről Karácsonynak és a mögötte álló DK is azt gondolja, hogy ez egy megtervezett színjáték volt.

Jelen állás szerint Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, de egyelőre nem jogerős az eredmény. Vitézy fellebbezhet, ám komoly bizonyítékokra van szüksége ahhoz, hogy újraszámolást rendeljenek el. Ennek kapcsán mondott pár szót Karácsony a Telexnek adott interjújában, miszerint tőle mehet a dolog. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Ugyanakkor hangsúlyozta, ez nem rajta múlik, és nem politikai jellegű a kérdés, hanem jogi. Kiemelte, ahhoz, hogy mindez megvalósuljon, egyértelmű bizonyítékok benyújtására van szükség, így kíváncsian várja a folytatást. Hozzátette, nincs üldözési mániája, de szerinte üldözik, immáron öt éve, utalt ezzel arra, hogy szerinte a kormány folyamatosan hátráltatja őt.

Sokan mások szerint pedig Karácsony hibája, hogy nem tud együttműködni a Fidesszel, és Orbán Viktor sem látja maga előtt azt, hogy a főpolgármester minimálisan is jó munkát végzett volna. Szentkirályi Alexandra is kiemelte, semmit nem tett Karácsony az évek során, emiatt akartak változást a Városházán.

Karácsony Gergely tartotta a szavát, kérvényezte a főpolgármester-választás megismétlését

Noha az újraszámlálás után is ő nyerte a választást, a főpolgármester tartotta magát korábbi ígéretéhez, új választás kiírásáért folyamodott.