Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,03 Ft
Euró
395,37 Ft
Font
468,12 Ft
Bitcoin
61,963 $

Karácsony Gergely szerint Orbán Viktor rendszere túljutott a fénypontján

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere már nem látja olyan erősnek a Fideszt, mint korábban, de szerinte hiba lenne leírni őket.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (k) beszédet mond a Fidesz-KDNP európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Bálna Honvédelmi Központban 2024. június 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök kihangsúlyozta, legyőzték Magyar Pétert, és a régi ellenzéket is, ráadásul közel 15 százalékkal. Ugyanakkor kihangsúlyozta, nem akkora fölénnyel nyertek, mint szerette volna, mert jobban örült volna egy 50 százalékhoz közeli eredménynek, ugyanakkor ez a közel 45 százalék is beszédes, lehet rá építeni.

Karácsony Gergely, aki a Telexnek adott élő interjút, melyben kitért a kiszivárgott hangfelvételekre is, azt mondja, szerinte a Fidesz már túl van a csúcson, viszont 2026 még messze van, addig sok minden történhet. Tisza Párt ide vagy oda, a Fidesz nagyon erős ellenfél lesz két év múlva is, és óriási tapasztalattal rendelkeznek. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

„Ez a rendszer túljutott a fénypontján. Egy nagyon mély erkölcsi, szervezeti, gazdasági és egyéb válságot látok.” Ezzel együtt hangsúlyozta, nem becsülné le a hatalmi gépezetet, mert szerinte mégiscsak visszahozták a szavazóik jelentős részét az utolsó percekben. „Azért 2026 messze van.” – tette hozzá.

Kiemelte, addig meg kell oldani a gazdasági problémákat, és úgy fogalmazott, most jönnek csak a bajok. Rámutatott a költségvetésre, a gazdasági mutatókra, az egyéb más problémákra, illetve arra, hogy az Európai Parlamentben a választások után megváltoznak az erőviszonyok.

Karácsony szerint a kormánynak nagyon nagy szüksége van az EU-s pénzekre, és a költségvetés hiánya is ebből adódik. Azt mondja, óriási problémákkal néz szembe a kormány, és a belső viszonyokat tekintve nem látja olyan fegyelmezettnek őket, mint korábban. Utalt ezzel Novák Katalin és Varga Judit hirtelen távozására, míg Szentkirályi Alexandra visszalépése szerinte egy megtervezett folyamat volt.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.