Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,25 Ft
Euró
395,58 Ft
Font
468,55 Ft
Bitcoin
61,541 $

Karácsony Gergely elárulta, miért nem fogadja Vitézy Dávid hívását

Karácsony Gergely egy interjú alatt árulta el, hogy miért nem fogadja Vitézy Dávid hívásait, aki emiatt is panaszkodott.

...svg content...Fotó: Karácsony Gergely főpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP főpolgármester-jelöltje nyilatkozik, miután leadta szavazatát az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a II. kerületi Budagyöngye bölcsődében kialakított 21. szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Vitézy Dávid a sajtónak elárulta, hogy még csak fel sem veszi a telefont neki Karácsony Gergely, aki nem sokkal később azt mondta, ugyan nincs üldözési mániája, üldözik őt. Azt is állítja, évek óta lehallgatják őt, amit bűncselekménynek minősített, de nem akar feljelentést tenni, mert szerinte felesleges.

Jelen állás szerint Karácsony Budapest főpolgármestere, a szavazatok ezt mutatják, de elképzelhető, hogy újraszámlálják a szavazatokat. Karácsony nyitott erre, bár hozzáteszi, ez nem politikai, hanem jogi kérdés, aminek beindításához komoly bizonyítékokra van szükség, másképpen mindez nem valósulhat meg.

Vitézy ellenfele a Telexnek adott interjújában úgy fogalmazott, 250 nem fogadott hívása van jelenleg, és egyenként nem tud mindenkit visszahívni. Viszont azt mondja, Vitézy még mindig nem gratulált neki, ellenben a korábbi főpolgármesterrel, Tarlós Istvánnal, aki szöveges üzenetet küldött számára.

Karácsony röviden kitért arra is, nincs rossz kapcsolata Vitézy-vel, viszont a jelenlegi helyzetben nemigazán tudja elképzelni azt, hogy a helyettese legyen, bármennyire is jó szakembernek tartja. Ami pedig a büntetőfeljelentést illeti Vitézy részéről plakátrongálás címén, kapitális taktikai hibának nevezte, amivel szerinte az ő malmára hajtotta a vizet a kampányhajrában.

Lendvai Ildikó szerint kipukkadhat a Magyar Péter-lufi, nem szavazna rá

Az MPSZ volt elnöke nem tartja kizártnak, hogy a Magyar Péter-lufi kipukkadt, bár erre jelenleg nem lát túl sok esélyt.