Dollár
388,93 Ft
Euró
397,14 Ft
Font
469,65 Ft
Bitcoin
22,952 $

Visszafizetésre kerülnek az előfoglalási díjak a Nemzeti Oltóközpont részéről

Fotó: MTI/Balázs Attila
not image

Hujber Dávid

2021. március 24. - 06:59

A Nemzetközi Oltóközpont névre keresztelt magáncég visszafizeti az ötezer forintos előfoglalási díjakat, illetve ingyenessé teszi a koronavírus elleni vakcina várólistáját.

A Nemzetközi Oltóközpont névre keresztelt magáncég visszafizeti az ötezer forintos előfoglalási díjakat, illetve ingyenessé teszi a koronavírus elleni vakcina várólistáját.

Soron kívül Vajna Timi teste erősebb, mint egy reggeli kávé (fotók)

A Telex számolt be a cég keddi közleményéről, amiben a következőket írták: „„A cég a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, ugyanakkor továbbra is mindent megtesz azért, hogy oltással segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést”

Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője elmondta, hogy egy héten belül minden érdeklődőnek visszafizetik az előfoglalási díjat, és a továbbiakban efféle anyagi ösztönzők nélkül kezelik a várólistát, amit egyúttal lezárnak.

Ez azt is jelenti, hogy nem bővítenek tovább, és noha az összegeket visszafizetik, a listát megtartják, és ha vakcinához jutnak, akkor a jelenlegi sorrendben fogják értesíteni az oltakozókat, így gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát.

Mint ismeretes, a Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi eljárást indított a céggel szemben, ezután jelent meg a nyilatkozat. Egyelőre nem derült ki, hogy hányan regisztráltak náluk, és mennyi pénzről van szó, amit vissza kell utalniuk.

Nincs megállás, egy újabb fontos vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

Azt azonban tudni, hogy az állami oltóprogram elindulásával több ezren mondták vissza a regisztrációjukat, és nekik vissza is fizették az ötezer forintos díjat.