Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

Visszafizetésre kerülnek az előfoglalási díjak a Nemzeti Oltóközpont részéről

A Nemzetközi Oltóközpont névre keresztelt magáncég visszafizeti az ötezer forintos előfoglalási díjakat, illetve ingyenessé teszi a koronavírus elleni vakcina várólistáját.

Fotó: MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A Nemzetközi Oltóközpont névre keresztelt magáncég visszafizeti az ötezer forintos előfoglalási díjakat, illetve ingyenessé teszi a koronavírus elleni vakcina várólistáját.

A Telex számolt be a cég keddi közleményéről, amiben a következőket írták: „„A cég a változó jogi környezethez igazodva visszautalja a teljes befizetett összeget minden érintettnek, ugyanakkor továbbra is mindent megtesz azért, hogy oltással segítse a koronavírus-járvány elleni védekezést” Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Kámány Roland, a Nemzetközi Oltóközpont Kft. ügyvezetője elmondta, hogy egy héten belül minden érdeklődőnek visszafizetik az előfoglalási díjat, és a továbbiakban efféle anyagi ösztönzők nélkül kezelik a várólistát, amit egyúttal lezárnak.

Ez azt is jelenti, hogy nem bővítenek tovább, és noha az összegeket visszafizetik, a listát megtartják, és ha vakcinához jutnak, akkor a jelenlegi sorrendben fogják értesíteni az oltakozókat, így gyakorlatilag mindenki megtarthatja az előfoglalási jogát.

Mint ismeretes, a Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi eljárást indított a céggel szemben, ezután jelent meg a nyilatkozat. Egyelőre nem derült ki, hogy hányan regisztráltak náluk, és mennyi pénzről van szó, amit vissza kell utalniuk.

Nincs megállás, egy újabb fontos vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra

Azt azonban tudni, hogy az állami oltóprogram elindulásával több ezren mondták vissza a regisztrációjukat, és nekik vissza is fizették az ötezer forintos díjat.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.